Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blader - pomoc w prowadzeniu

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dość długi czas nie grałem w cabala, będzie prawie rok, a że tak długo nie grałem to trochę pozapominałem co i jak

Gram na serwerze Mercury lv 111

tutaj kilka SS skilli, statów, eq itp.

[za chwilkę wrzucę, tylko net mi się "uspokoi"]

pytania

1. Co to jest to Saint's Force, statami to trochę przypomina jakieś BM, ale nie mogę tego uruchomić a mam 111lv

2. Co zmienić w swoich skillach, co dokupić, na ile wbić i oczywiście jak ustawić combo na exp i na pvp (ostatnio rzadko mam czas na grę więc wchodzę na 1-2 dungi i zebranie kasy z AH i wystawienie czegoś)

3. co dokupić do eq, głównie brakuję mi broni oraz suitka, narazie używam jakiś osmium, nie chciałem wydawać kasy na jakieś średnie bronie, więc używam tego co dropne

to co mam obecnie na sprzedanie

- Osmium Coat (FA) +9 +50HP i 7% MSA (na sell, ile to będzie warte?)

- Shadowtitanium Battle Gloves +10 (FA) 7% MSA ( J.W. )

- Shadowtitanium Battle Boots +9 (FA) 7% MSA

- 58 sztuk UCM (na sell, też nie wiem po ile)

- oraz ok 65kk w alz

to co obecnie noszę

- osmium matrial helm of fatal +8 36% CD

- shadowtitanium matrial gloves +9 7% SSA

- Shadowtitanium matrial boots +8/9 7% SSA (nie wiem czy +8 czy 9 nie pamiętam ;D)

- RoL +2, RoL +1, CR+1, ten ring of nipperrica, w każdym razie na 6% Crit rate, beld of guard +1 (3 defa), vampiric amulet +3, branzoletki i kolczyki są od tej grandma yerte czy jak się zwie tam, oraz adept branzolete +1 i kolczyki jakieś z wysysem HP

Wiem że kiepsko jest na niej, ale główne eq kiedyś zostało mi ukradzione, a to co zostało było zablokowane u dozo, lub coś u kumpla było (wtedy mu porzyczyłem i nawet dobrze bo bym nawet tego nie miał)

piszcie jakieś porady co do eq, skilli itp. za wszelkie odpowiedzi dziękuję i daje laiki jak to zwykle bywa ;]

pozdrawiam

Edit: mała korekta, źle napisałem coś i przez to może byście źle zrozumieli ;]

@@ znajomy coś mi mówił, że oprócz tego saints coś tam wprowadzili jakieś nowe Battle Mode od 120lv czy któregoś, może wiecie coś o tym?

## SS ze skilami i statami

http://imageshack.us/f/33/cabalnp.jpg/

Opublikowano

1. Co to jest to Saint's Force, statami to trochę przypomina jakieś BM, ale nie mogę tego uruchomić a mam 111lv

Może go użyć tylko osoba która posiada specjalną broń. Raczej z tym levelem nie masz szans na zdobycie jej. Tu masz więcej: http://www.cabalwiki.com/wiki/Saint%27s_Forcecalibur

Niestety reszty ci nie mogę pomóc bo nie grałem FA nigdy. Mam zamiar teraz jakiś czas pograć. Ale raczej tam większość na FA to AMP :)

Opublikowano

chyba coś źle mogłem napisać w 1 poście, ja trochę FA grałem ale już nie gram, teraz Bladerem gram ;] więc jak coś o prowadzeniu BL wiesz to napisz jak możesz

może jakąś wielką wiedzą nie dysponuję, ale zawsze moge jak coś pomóc przy FA ;] a jeżeli grasz też może na mercury i byłbyś zainteresowany tymi itemkami to mogę je dla cb zostawić

a tego moobka kiedyś widziałem na EU, pamiętam że kilka dni nie było mnie, później naszła mnie ochota na grę i w GD, gdzieś po lewej stronie mapy był taki moobek, ale był "na mnie bugnięty" że tak to ujmę, bo jak go biłem to po 1hp zabierałem, on mi tak samo (miałem coś koło 105lv) a znajomy miał koło 115 to od razu go zabił :D

Opublikowano

Aaaa... sorry ;d źle czytalem bo widziałem że masz itemki dla FA i się zagapiłem xD

BL grałem sporo.

Hełm - całkiem dobry.

Buty/Ręce - mogą być

Zbroja - nie wiem jaką masz ale dbra dla ciebie by była Osmium Martialsuit 7samp i 50HP

Bronie to Mithrile 7amp (zajebiste na BM) :)

Biżuteria to tak: 3 Role +1 (możesz tego +2 zostawić) i jeden cr +1

Branzoletki: Jeśli dajesz rade na spocie to: Bracelet OF Fighter +4 x2 a jeśli nie ustoisz to BOF +4 x1 i Exortion Bracelet +4 x1

A kolczyki: Vampiric Earring +4 x2

Skille to ja używałem coś takiego: Death Tempest > Vitality (hmmm... wiem że ze stunem hehe) > Lightning Slash > Blade Scud

Lecz to nie jest najlepsze combo. Ja miałem takie przeciętne...

Opublikowano

@za chwilke wstawie jbc. zdjęcia skilli itp bo zapomniałem :D zaraz podam je w tym oraz pierwszym poście

moje obecne combo to kompletna improwizacja, a używane skille są takie same jak wyżej, tylko zamiast death tempest mam mirage grind na 19lv :D tempesta nie mam kupionego

suit to jest taki żeby był chwilowo jak dobrze to osmium +4 ze slotem (coś koło 70 defa chyba ma)

ringi - staram się robić EoD'a kiedy tylko mogę i próbuje dropnąć tego mergahecta ring (ten co dropi z ostatniego chłopka) [przy okazji wykonuję misje od tego "krzyża" jak ja to mówię ] i myślałem że wtedy bym nosił 2x cr+1 (ogólnie mam 3 sztuki )

te mieczyki na + ile mają być?

co do branzoletek - na jakim spocie jeśli można wiedzieć? i jaki trzeba mieć ten honor rak na BoF +4 ?

@ ja wchodze na cabala teraz, tylko gdy szwagier przyjedzie bo on ma laptop na którym jeszcze jako tako idzie coś zrobić, a komp chwilowo jest bez grafy jeszcze :D

## SS ze skilami i statami

http://imageshack.us/f/33/cabalnp.jpg/

Opublikowano

"mieczyki" na +9 najlepiej by było :)

Ale najpierw kup upgrade wszystkie (nie zmieniaj bo masz dobre wykupione tylko lvl zwiększ) i chodź jak najwięcej na TG bo hr masz dość niski. Statów już nie dawaj nic w INT tylko po równo STR i DEX

Co do skilli to kup Death Tempesta i będzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...