Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komunikatorami

opeq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zwracam się do Was z pewnym problemem. Otóż od jakiegoś czasu, coś zaczęło psuć mi się z komunikatorami głosowymi (Skype, GG i inne).

Problem polega na tym, że jak włączam skajpa, loguję się, to jest cały czas napis LOGOWANIE, a potem wyświetla się napis: Wystąpiły problemy z połączeniem. Proszę spróbować później. Patrzyłem też na przyczyny tego problemu i było napisane, żeby pobrać nową wersję. Włączyłem więc pobieranie, niby wszystko ok, ściąga się, a przy instalowaniu jest napisane Wystąpiły problemy z połączeniem. Proszę spróbować później. Meh... To jest denerwujące. Nie, to nie jest problem mojego konta, bo na laptopie się loguje. Dodam jeszcze, że ten problem mam już z miesiąc, ale teraz dopiero jak skype jest mi najbardziej potrzebny, to coś się psuje.

GG:

Tutaj jest inaczej. Wszystko ładnie, loguję się. Lecz gdy przychodzi czas do pogadania z kolegą to jest problem. Wygląda on tak: Kumpel do mnie dzwoni. Nie mam sygnału... nic się nie dzieje. Napisał do mnie, żebym ja do niego zadzwonił. Więc dzwonie. Dzwonie dzwonie.. piszę mu, żeby odebrał, a on: nie ma żadnego sygnału wychodzącego do mnie. Nie rozkminiam tego.

TS3:

Jesteśmy na tym samym kanale. On (kolega) do mnie mówi. Słyszę wszystko, ok. Ja coś mówię - on nic nie słyszy. WTF!? W ustawieniach mam wszystko ustawione. Klikam ten przycisk do mówienia, a tu nic. Nie ma. Nie, to nie wina mikrofonu, bo mam nowy i działa na innym kompie.

WIĘC JA SIĘ PYTAM! WTF IS WRONG WITH ME!?

Dodam, że mój komp to stary żęchol, na którym chodzi tylko internet, tibia i minecraft (no, od biedy jakiś metin2 czy coś)...

Parametry:

Procesor 3,00 ghZ

RAM: 1gb

Karta: NVIDIA GEFORCE 6800 - 128 MB

Płyta główna: mała. gówno się na niej mieści, miałem problem nawet, żeby dodać ramu bo nie było wejściówek.

Zasilacz: do dupy. ogólnie przez niego nie chodzi mi NFS Most Wanted, bo karta nie wyrabia :)

Tak btw, to przymierzam się do kupna nowego kompa.

Pozdrawiam,

liczę na pomoc ^^

Opublikowano

A propo komunikatorów głosowych sprawdź, czy nie masz wyciszonego mikrofonu w ustawieniach dźwiękowych lub sterowników. Miałem taki sam problem, że słyszałem co ktoś do mnie mówił, a mnie nikt. Niestety męczyłem się i pomogło dopiero niestety reinstall sterowników.

Cześć :)

Opublikowano

• Skype sprawdz w zaporze czy masz wyjątek i czy antyvirus nie blokuje
  • TS3 sprawdź czy masz dobry mikrofon i ustawienia
  • GG ja też nie mogę przez nie gadać coś nie działa :)

Opublikowano

albo zła konfiguracja routera albo sam przyblokował wszystko na zaporze internetowej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@Lord Voldemort

Ze sterownikami wszystko w porządku, to nie jest problem, że nie mam głosu w komputerze, tylko że albo nie mogę się połączyć z siecią skype'a, albo nie mogę połączyć się z kolegą na gg.

@save404

Antyvirus - nie blokuje, sprawdziłem wszystko na bieżąco i nie wykazał zablokowanych połączeń (mam avasta)

Zapora systemu windows - Skype jest dodany do wyjątków i zaznaczony tym takim "ptaszkiem"

@robem

raczej zła konfiguracja routera to nie jest, bo na laptopie udaje mi się zalogować. Co do zapory internetowej - to jest ta sama co systemu windows czy to gdzieś indziej się szuka ?

@topic

Tak czy siak, dalej nie działa :P Wszystkim dzięki za pomoc, jednak tych chętnych do pomocy zapraszam - byłbym wdzięczny.

@EDIT

Po wyłączeniu zapory windowsa, próbowałem się do skype zalogować i jest takie coś: Brak dostępu do bazy skype. Najprawdopodobniej inny proces skype ma do niej dostęp. wtf?

Opublikowano

Jeżeli to nie jest problem po twojej stronie, bo masz wszystko zezwolone, firewall nic nie blokuje to może to jest wina po drugiej stronie - dostawca? Pozatym sprawdz, czy masz dobrą datę ustawioną na komputerze.

Cześć :)

Opublikowano

Mam dobrą datę. Nie wiem o co chodzi. Raczej do dostawcy nic nie mam, bo jak już wcześniej pisałem - na każdym innym kompie u mnie w domu da się zalogować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...