Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak podlozyc akcje "SPOTTING" pod jeden przycisk

miki199520

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pewnoscia wielu z Was (a zwlaszcza Recon'ow) irytuje oznaczanie wrogow poprzez dwokrotne klikanie (tj. standardowo - Q + spotting).

Jest na to sposob. Nie wiem czy to legalne ale od kiedy bindowanie klawiszy jest niedozwolone ?

Tutaj opisze jak zrobic aby pod klawiszem "Q" wykrywanie (tj. spot) bylo natychmiastowe, a pod klawiszem "G" zachowac oryginalna konsole (tj. ammo, medic, spotting etc...).

Tak wiec zaczynamy:

1) Wchodzimy do katalogu "C:\Users\Miki\Documents\Battlefield Play4Free" [gdzie "Miki" to nazwa uzytkownika]

2) Tworzymy kopie dla pliku: Controls.con

3) Oryginalny plik moze nazywac sie Controls-copy.con, a my zabieramy sie za edytowanie Controls.con

4) Wyszukujemy linie: ControlMap.addButtonToTriggerMapping c_GIOk IDFMouse IDButton_0 0 0

5) Kasujemy ta linie i na jej miejsce dajemy nastepujace:

ControlMap.addKeyToTriggerMapping c_GIOk IDFKeyboard IDKey_Q 0 0

ControlMap.addButtonToTriggerMapping c_GIOk IDFMouse IDButton_0 0 1

6) Ponownie wyszukujemy kolejna linie: ControlMap.addKeyToTriggerMapping c_GIRadioComm IDFKeyboard IDKey_Q 0 0

7) Kasujemy ta linie i na jej miejsce dajemy:

ControlMap.addKeyToTriggerMapping c_GIRadioComm IDFKeyboard IDKey_Q 0 0

ControlMap.addKeyToTriggerMapping c_GIRadioComm IDFKeyboard IDKey_G 0 1

8) Od teraz mamy pod klawiszem "Q" AutoSpotting a pod "G" Commo Rose (tj. konsola do wolania amunicji, medykow etc...)

9) Edytujac linie co wklejalismy powyzej mozemy zmienic klawisze odpowiedzialne za wyzej podane akcje.

I to na tyle.

Dzis troche pobawilem sie tym w praktyce i jedno moge Wam powiedziec - widac spore ulatwienia w rozgrywce

Raz, ze jestesmy w stanie szybko zameldowac druzynie o lokalizacji wroga.

Dwa, ze grajac snajperem jestesmy w stanie szybko zobaczyc jednostke wroga oddalona znacznie od nas (tj. po "x" metrach jednostki znikaja na mapie i zeby je zobaczyc trzeba wlasnie uzywac "spottingu")

Tak jak napisalem wyzej - nie wiem jak na to patrzy administracja gry. Ale wydaje mi sie, ze tego typu bindowanie jest dozwolone.

-----------------

TuT nie jest mój. Znalazłem go na:

http://modernhussary.pl/

Opublikowano

Od razu mówię że jak coś się źle zrobi to moża sobie całą gre zjebąc, więc jak nie będzie działać to kasujemy folder bfp4f w moich dokumentach.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...