Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Siłownia

Vixerie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Chcę od jutra zacząć chodzić na siłownię i chę trenować narazie bez odżywek i mam do was takie pytanie :)

Co mam robić w (jakie ćwiczenia i na co) :

- poniedziałek:

- środe:

- piątek:

- ewentualnie coś w sobote lub niedziele(jak będzię czas)

Jeśli dla kogoś to zbędne info to proszę:

Waga: 60kg

Opublikowano

FBW = Full Body Workout poczytaj na google znajdziesz w 100%

idealne dla kogos kto 1 raz sie znajduje na silowni polec tym treningiem 2-3mies.

potem mozesz myslec o splicie

lub poprostu zagadaj do kogos i spytaj sie go poradz aby Ci pokazal jak nalezy

technicznie kazde cwiczenia wykonywac polecam

http://www.kulturystyka.pl/atlas/

no i jesli nie wiesz to 30% sukcesu to trening reszta to suplementy itp.

a najwazniejsza jest dieta chyba ze silownie bedziesz traktowal jak hobby

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

@Up tak fbw, podrzucam linka. http://www.sfd.pl/SP...NG-t401012.html zakładka FBW jest dla ciebie.

Dla niego przez pierwsze 2-3 miesiące może praktycznie jeść tak samo i będzie zajebiście rósł, tak jest zawsze. Suplementy? haha xD na co ci to człowieku, 90% z nich nie działa....

Kolejne pytania zadawaj na www.sfd.pl możesz liczyć tam na profesjonalną. Oczywiście to co napisał poprzednik jest dobrym wyborem.

Opublikowano

Chłopaki Ci już dużo pomogli ode mnie mogę dodać.

"Daj z siebie wszytko aż do bólu" Pamiętaj, aby nie przesadzać po pierwszym treningu następnego dnia pewnie nie będziesz mógł wstać, ale to rzecz normalna :)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

cwiczenia znajdziesz w atlasie na stronie tam koleszka wyzej podal

sam musisz sobie ulozyc plan pozniej go wrzuc np. na sfd a tutaj jest tylko kilku kumatych w tych sprawach tam ci na pewno pomoga :)

ja mam przykladowo;

Pon. Grzbiet, bary , bicek

Wto. Klata, tricek, brzuch

Sro. Nogi

Czw. 1

Pia. 2

Sob. 3

Niedzielka wolne

Tylko zebys kurwa nie byl sezonowcem co chce sobie przypakowac zeby dobrze na wakacje wygladac bo ci sie nie uda ;) Wzrost podaj.... I nie jak bedzie czas tylko jak zaczynasz trenowac to trenujesz a nie sobie robisz przerwy bo ci sie przykladowo nie chce.

Opublikowano

Po pierwsze, jeżeli jesteś początkujący to najlepiej musisz się postarać o jakieś rady lub nakierowanie na jakiś początkowy plan od trenera. Głównie chodzi mi o to, żebyś wiedział, jak wykonać poprawnie ćwiczenia. Po drugie nie nastawiaj się na jakieś hardkorowe treningi zanim nie poćwiczysz pare miechów na spokojnie, poznasz prawidłową technikę oraz poznasz swoje ciało. Musisz nauczyć się odczuwać bodźce, które pozwolą Ci odczuć, jak będzie wyglądał dzisiejszy trening, czy dasz rade cisnąć oporowo, czy trening będzie lekki, bo nie czujesz dziś sił. Nie wiem, jakie jest twoje nastawienie, czy zamierzasz zostać sezonowcem, jak już zostało tutaj nadmienione, czy się wkręcisz, ale wiedz, że po jakimś czasie, gdy osiągniesz imponujący staż treningowy to zrozumiesz, że to nie jest tylko trening i jakaś dieta, tylko styl życia.

W pierwszej odpowiedzi został Ci polecony trening FBW, co wydaje się najbardziej optymalnym rozwiązaniem, żebyś nie rozpoczął od jakieś kontuzji. Poczytaj troche, jak powinna wyglądać rozgrzewka i co to jest stretching, bo powinieneś zacząć od prawidłowych nawyków przygotowania do treningu. Polecam także cały serwis polecony przez 487xcz Zawiera on mnóstwo informacji nie tylko o samej technice ćwiczenia, ale też o innych ważnych aspektach treningu.

Cześć :)

Opublikowano

cwiczenia znajdziesz w atlasie na stronie tam koleszka wyzej podal

sam musisz sobie ulozyc plan pozniej go wrzuc np. na sfd a tutaj jest tylko kilku kumatych w tych sprawach tam ci na pewno pomoga :)

ja mam przykladowo;

Pon. Grzbiet, bary , bicek

Wto. Klata, tricek, brzuch

Sro. Nogi

Czw. 1

Pia. 2

Sob. 3

Niedzielka wolne

Tylko zebys kurwa nie byl sezonowcem co chce sobie przypakowac zeby dobrze na wakacje wygladac bo ci sie nie uda ;) Wzrost podaj.... I nie jak bedzie czas tylko jak zaczynasz trenowac to trenujesz a nie sobie robisz przerwy bo ci sie przykladowo nie chce.

No co ty niech jeszcze w niedziele ćwiczy na chuj mu regeneracja, co nie?

Up ciekawe połączanie, małych i dużych partii. +

Nie mieszajcie mu w głowie i niech się słucha doświadczonych osób na specjalistycznym forum...

WWW.SFD.PL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...