Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKAM]THE TWILIGHT FOREST SERVER

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Pytanie

Otóż chciał bym zainstalować THE TWILIGHT FOREST na serwer bukkita pobrałem tego moda na server i jest w nim kilka plików i nie bardzo wiem jak zainstalować

Za Pomoc Dam 10 like

2isw7yf.png

Opublikowano

Mogę wam jedynie polecić stronę z modami na bukkita i parę porad:

• Strona do modów na bukkita
    http://www.mcportcentral.co.za/index.php?board=3.0

• Jak instalujesz mod to upewnij się że ma kontatybilne id z innymi przedmiotami (id zwierząt też)
  • Najważniejszymi modami (wymaganymi) na smp są ModLoaderMP_Server oraz MinecraftForge_Server (czasami PlayerApi_Server)
  • Są dwa typy instalacji modów

1. Do folderu mods (tylko niektóre mody mają taką opcje ale jest o wiele prostsza bo można w każdej chwili usunąć mod)
  2. Do pliki docelowego serwera (czyli do CraftBukkit.jar niestety nie da się odinstalować da się można wyłączyć mod w folderze Config/ModLoader.cfg

• Twilight forest to dosyć trudny mod w instalacji bo ma dużo mobów i wątpię żeby działał na craftbukkit zawsze możesz wgrać go łatwiej na vanillie i zagrać tylko z przyjaciółmi (lub z team-em).
  • Więcej chyba ci nie doradzę ale mogę ci polecić moje pliki serwerowe z 12 modami wgranymi na multiplayer.

To mniej więcej tyle co wiem jeśli ci nie pomogłem spróbuj poszukać na angielskim forum z pewnością będą tam tematy tego typu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...