Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zmulone forum = ciężka praca

Silver™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie będe bawił się w kolorki czy inne bb code tylko przejdę do rzeczy. Ostatnio chciałbym się poudzielać w dziale , gdyż chciałbym zwiększyć szanse na kid moda , ale jedno stoji na przeszkodzie , a mianowicie : długo wczytywające się tematy, wyłączanie forum to wszystko strasznie utrudnia prace , a żeby nie było mam neta 8m prawie 9m (tak wiem że to nie dużo i nie ma się czym chwalić) , ale tu chciałbym prosić o wyrozumiałość dla osób składających aplikacje że czasami to nie od nich zależy ile mają śr. postów na dzień tylko też od forum , rozumiem że jest teraz kryzys (pozdro dla kokosza :P ) , ale chciałem ten temat poruszyć bo to już powoli denerwuje.

Jeszcze raz proszę o wyrozumiałość.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

hmm kokosz che forum zostawić? leca ddosy ? jak kokosz powiedział strony rządowe nie rady rade ddos a co dopiero on..

po co ci kid na forum którego może ale to może nie będzie ( 1% na milion ) i forum które nie działa bo lecą ddosy wiec pomysł :P

Opublikowano

Ale co mamy zrobić? Problemów nie można załatwić z godziny na godzinę - są DDOS'y, próbujemy zniwelować ten problem - ale to nie robota na 30 minut.

Opublikowano

Ale co mamy zrobić? Problemów nie można załatwić z godziny na godzinę - są DDOS'y, próbujemy zniwelować ten problem - ale to nie robota na 30 minut.

Wy próbujecie, czy "wyższa półka"?? ;)

@Top Co z tego że ddosy lecą??

Jest coś takiego jak FireWall ;) Dedyk 1gb/s potrafi wytrzymać atak z botnetu liczącego 32tyś komputerów, no ew. wyłączy się na chwilę, a później wstaje, i po problemie :)

Albo forum nie ma FireWall'a albo 10mb/s :D

@Kokosz, możesz mi powiedzieć, czy to atak SYN czy zwykły ddos, i czy z botnetu czy z jednego dedyka?? ;)

Opublikowano

Ale co ten temat miał na celu bo ja nie rozumiem? Musisz uzbroić się w cierpliwość bo jak sam zauważyłeś, mpc przechodzi aktualnie przez kilka problemów.

ale tu chciałbym prosić o wyrozumiałość dla osób składających aplikacje że czasami to nie od nich zależy ile mają śr. postów na dzień tylko też od forum

Jak napisałam wyżej, czekaj cierpliwie, miejmy nadzieje, że wszystko się unormuje, a to, że masz słaby net nie jest niestety nasza winą.

Jeżeli sam uważasz, że cięzko ci jest się wypowiadać na forum, to zastanów się jeszcze raz, jak poradziłbyś sobie z rangą kid moderatora, gdzie jest 3x więcej roboty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...