Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer Vs. Laptop

StuSto

PC Vs Laptop  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[Komputer Stacjonarny Czy Przenośny ? - Co wolisz Ankietą chcę pokazać czy przeważa komputer czy laptop xD

Opublikowano

Zalezy od uzytkownika, ja narazie uzywam Pc'eta ale niedlugo przenosze sie na Laptopa dlatego bo jest Wygodniejszy do ogladania filmow wieczorem, siedzenia na Forum itd. Czasami tez do grania :) Dlatego ja wybieram Laptopa. Ma tez swoj minus Bateria ;/

61093c6efb.png

Opublikowano

Masz rację laptop jest przenośny podręczny itp ale bateria zazwyczaj wytrzyma przy filmach max. 1h - Ja osobiście mam PC jestem zadowolony ale laptopa też mam i jest spoko do oglądania filmów i grania z kumplami na multi w jakieś gry przez lan ale przegrzewa się od gier więc wybrałem PC ;D

Opublikowano

Oczywiście że laptop. Wygodniejszy w używaniu codziennym. Nie mam problemów z baterią ani przegrzewaniem bo zawsze mam podłączony zasilacz i podkładkę mam ;)

Dokładnie, podłączacie zasilacz od ładowania - problem z baterią znika + dobra podkładka chłodząca pod laptopa - problem przegrzewania też znika ;]

Także wole laptopa, a nie krzywienie się przed pc'tem ; )

Opublikowano

Dla mnie zwykły komp. W sumie mam tylko lapka, zwykłego z systemem 98, to sie nie liczy.

A czemu nie laptop? Mniej gier mi wbija, są cuda z sterownikami.

A ja i tak go nie przenosze.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Jeśłi Ktoś chce mobilny komputer do przeglądania internetu, oglądania filmów w łóżeczku to laptop. Jeśli chce porządną maszynę do gier pozostaje tylko stacjonarny :)

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Ja wole laptopa, jak jeżdże w różne miejsca to moge go zabrać. Z baterią też nie ma problemu, to nawet duży plus, że laptop ma baterie, w domu padnie prąd, to komputer się wyłącza, a na laptopie można jeszcze pare godzin posiedzieć. Laptop jest bardziej podręczny, zajmuje mniej miejsca, w komputerze stacjonarnym to wszystko masz oddzielnie:komputer, monitor, klawiatura, myszka, głośniki, a w laptopie masz wszystko w jednym.

W jednym zdaniu: POLECAM LAPTOPA.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

macie chujowe chlodzenie w laptopach

moj nie raz chodzil kilka dni gdy pobieralem pliki albo spokojnie gralem i nigdy nie mialem problemow z przegrzewaniem

s2c77Oa.png

Opublikowano

Komputer stacjonarny ze względu na lepsze "wchodzenie" gier na laptopie moim zdaniem gra sie mniej wygodnie pozatym laptop od początku był pod prace w biurze a nie gry

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Żyjemy w czasach w których laptopy nadają się do wszystkiego.

Kiedyś mówiło się że laptop nie jest do gier, ale teraz większość laptopów udźwignie już najnowsze gry

Atuty laptopa.

Nie zajmuje nie wiadomo ile miejsca

Brak kabli (No chyba że ładowarka)

Mobilność

Atuty PC

Zajebisty odkurzacz z Niego.Gdy miałem Biurko + PC w pokoju to nie musiałem mebli czyścić bo do kompa wszystko wchodziło.

Osoby które mówią że PC jest wygodny ,a Laptop to gówno nie miały chyba nigdy laptopa.

Przyznam się że przez zakupem laptopa też tak myślałem :D

Ale teraz jestem zadowolony

Opublikowano

Najnowsze gry, ale w tej śmiesznej rozdziałce na medium/high(np. laptop za 3k zł) (przykład BF3), a taki komputer za 3k daje nam bardzo komfortowe granie. i5 2500k + HD7870 = gra na ultra w BF3 w FHD w 55+ FPS, a na laptopie w 1366x768 masz ledwie 30-45FPS na medium.

Chcesz zabierać dokumenty, ważne pracę itp w podróż? Bierzesz laptopa

Chcesz potężnej mocy obliczeniowej, extreme gamingu, szybkości renderowania, dużych możliwości o/c? Bierzesz komputer

Dla mnie głupotą jest kupowanie laptopa, żeby stał w domu.

Opublikowano

Dla mnie laptop jest strasznie niewygodny do grania, więc wole komputer stacjonarny.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Laptop .

Możliwość podłączenia do telewizora, wgl. do czegoś co ma HDMI . Klawiaturę możesz sobie kupić na USB. tak samo z monitorem. Sony Vaio Prock I3 2350 8gb ram 1333 Mhz i gitara. Battlefield na Low/Medium pójdzie . Lol normalnie. Podstawka chłodząca. I masz maszynę do gier za 2700zł . No i to zajmuje o wiele mniej miejsca.

aqcu39P.png
Opublikowano

komputer stacjonarny czemu? bo mam laptopa i po sobie wiem, że zajebiscie się szybko nagrzewa mniejszy monitor ;] i wgl. dla mnie pod kazdym względem przewyzsza komputer choć nagrywam na laptopie bo mam na niej zajebistą grafikę. Elo

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Zdecydowanie PC :P Nie wyobrażam sobie gry w np. Battlefielda 3 na laptopie. Owszem, jest on bardzo przydatny czasem, ale raczej częściej przydaje mi się PC.

Opublikowano

Komputer stacjonarny jest lepszy do gier i ogólnie do wszystkiego. Laptopa bierzesz jak oglądasz film w łóżku, czy gadasz na Gadu-Gadu po północy.

Jednak to nie zmienia faktu, że "skrzynki" wymiatają!

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Tylko i wylacznie laptop. Ostatnio codziennie jezdze pociagami , i jestem non stop w ruchu jakby nie laptop to bym sie nudzil a takto filmik i juz 2 godziny na pociagu zalatwione :)

Jak ktos tam pisal o graniu do grania mam konsole a stacjonarny sobie stoi w pokoju podlaczony od kilku lat nie uzywany bo nie mam potrzeby dla niego.

wakow9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...