Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]duzo fps

Mega Koksik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam karty graficznej najlepiej od nvidia żeby w teamfightach miał 100-120 Lub więcej fps.znalazłem gtx 560ti tylko nie wiem z czego wybrać.a może polecacie Cos innego?tak do 850-950 zł

Opublikowano

560Ti to bardzo dobra karta możesz ją śmiało brać , Ja jednak posiadam kartę grafiki Radeon 6850 WindForce (wydanie Gygabyte) i sprawuje się bardzo dobrze bo gram all gry na full detalach nawet Battlefield 3 (o ile mi wiadomo jest to jak narazie najbardziej wymagająca gra )

Opublikowano

Stary ty sobie żarty robisz 120 FPS w teamfightach na karcie za nie cały 1000zł żeby mieć tyle Fps w tf to gtx 680 lub 590 za 2-3k zł. Przy twoim budżecie 560 Ti jest najlepsza. Nie ten dział...

@edit MSI lub gigabyte

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

ATI Mobility radeon hd 5650, tania. Wyciąga u mnie 90-120 FPS na słabym sprzęcie. Kosztuje ok. 300 zł, pamięć: 1GB

reszta sprzętu: 4 rdzenie, 6 GB ram..

p.s: Oczywiście najwyższe detale z możliwych. : )

Cześć, zagraj ze mną w League Of Legends już teraz! Link do rejestracji oraz pobrania gry:

signup.leagueoflegends.com/?ref=4f97a92eda2e2239679944

Opublikowano

Omg, co za ludzie -,- ,pierwsze podaj całą specyfikację twojego sprzętu (zasilacz,procek,płyta główna etc.) bez tego ani rusz ....

Co z tego że kupi GTX'a 560 czy 70 ... jak ma jakiś "szitowski" procek ,który ograniczy pracę karty ....

Co do zasilacza podaj firmę i moc ,jeśli okaże się że to sprzęt z tzw. black listy to niestety czeka cię wpierw wymiana zasilacza potem dopiero karty ...

Tak więc czekamy na specyfikację komputera autora bez tego to tylko głupie sepkulacje ....

Opublikowano

już się odwiedziłem bd kupywał ta kartę i procesor i3

procesor intel core 2 duo.zasilacz tracer 4life/400.ram 1 gb.grafa gt220.płyty gł. nie pamiętam ale gigabyte.

Opublikowano

Więc zacznijmy od tego, że zasilacz do wymiany na samym początku. To bomba zegarowa(Tracer 4death xD). Od płyty głównej też wiele zależy. Sekcja zasilania itp. Także powinniśmy znać model. Zamiast i3 osobiście wolałbym Phenoma x4 950. A tak btw. ani i3 ani Phenom x4 nie wyciągną z tej karty full możliwości. Potrzebne będzie większe OC, a co za tym idzie chłodzenie na procka.

nf5l38.jpg
Opublikowano

Z 560Ti polecam MSI. Więc jak mówiłem z zasilaczy nie drogi, a w miarę dobry(dosyć sprawny elektrycznie itp.)OCZ Stealhxstream 2 600W. Procesor AMD Phenom x4 950 Black Edition. Do tego chłodzenie SilentiumPC Forstis HE1225. OC procka do ok. 3,7 Ghz. Jeśli wymieniamy procesor to od razu i płytę główną(kwestia socketu). Polecam Gigabyte GA-990XA-UD3. To wszystko będzie ze sobą ładnie grało. Oczywiście jeśli nie masz 4GB ram to przydałoby się zakupić. To standard.

nf5l38.jpg
Opublikowano

Pierwszy to to samo co podałem ale zablokowany mnożnik(brak możliwości OC) oraz wyższe taktowanie z 3,3 do 3,4 bodajże, a to nic nie zmnienia. Drugi lepszy procesor od tego co podałem ale sporo droższy. Jeśli masz kasę to bierz i5 2500k w ciemno. Ale do i5 potrzebna jest inna płyta główna(socket LGA 1155).

nf5l38.jpg
Opublikowano

A ja was wszystkich zasmuce, bo o ile nie korzystasz z ACE klienta, to maksymalna ilość fps w lolu to 80, 100 z wylaczona symchro. pionową lub włączoną już sam nie pamiętam

deidara2.png

Opublikowano

@up Nie zgodzę się z tobą, ponieważ ja przy i3 oraz hd 6850 w tf nie miałem nigdy spadku poniżej 50 fps. Oczywiście wszystkie detale full

Opublikowano

Ja mam full detale, nastawione na fps stable, ciągle 60fps (nigdy, nie skacze). Mam wooden pca z poprzedniej epoki, 3gb ramu, albo 4 zresztą winxp to i tak 3, procek 2x 3ghz jakiegoś śmiecia chyba athlona II 250, karta grafka Asusa Raedon HD5650 i śmiga jak trzeba :) na high myślę ze 100fps będzie na lajcie więc nie gadajcie, że to lipa, bo ta karta co podał o 4 ligi lepsza :)

A ja was wszystkich zasmuce, bo o ile nie korzystasz z ACE klienta, to maksymalna ilość fps w lolu to 80, 100 z wylaczona symchro. pionową lub włączoną już sam nie pamiętam <-- WTF bro? Ja mam 100+ na wooden pccie ^

Gold Member

nvm

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...