Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Solo top - problem.

robo12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , grywam z kolegami premade w 5. Zazwyczaj na pozycji solo top , DOSC CZESTO zdaża mia się trafić na 2 przeciwników vs. ja sam. czyli 2 vs 1 nawet jeżeli gramy draft. I tu moje pytanie , jak grać jeżeli mam 2 na topie , wiem że defensywnie , to kazdy chyba wie ale szukam jakichs wskazowek bo jestem totalnie odsunięty od farmy , a na takim Nasusie to bez wyfarmionego Q nie pozniej nie zrobie..

Czekam na porady.

Nick: Pow3r / pain

Opublikowano

Jak grasz takim Nasusem to patrzysz kogo masz na Top'ce. Jak masz 2 ad to bierzesz Tarcze Dorana, masz pancerz + regena, więc możesz tylko lasthitować z Q i nie bać się lasthitów po prostu. Oni cię coś uderzą ale nim prosto się uleczysz na fali, która jest pod Turret'em. Na 2 graczy polecam ci Mordekaiser. Ja nim wygrywałem każdego Top'a nawet na dwóch, turret siedział spokojnie od Early do Mid/trochę late, jak już zaczynają się TF'y i nie pilnujesz. Dlaczego on? Szybko rozwala całą falę minionów, a ty stoisz pod własnym Turret i sam się farmisz.

wobqx.jpg
Opublikowano

dobijaj pod turretem, Poproś jungla/mida o pomoc przynajmiej zeby hp mnieli mniej to sie juz cofna :D

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Możesz grać nidalee po ad offtanka nie będzie Cie można odciąć od farmy i od 6 lvl masz genialny dmg na kotku więc po ganku junglera pewnie będziesz miał killa lub przynajmniej asyste.Stoisz za towerem i spokojnie last hitujesz z daleka z aa.Jak dostaniesz harras to masz heala którym się uleczysz.

Opublikowano

Jak grasz takim Nasusem to patrzysz kogo masz na Top'ce. Jak masz 2 ad to bierzesz Tarcze Dorana, masz pancerz + regena, więc możesz tylko lasthitować z Q i nie bać się lasthitów po prostu. Oni cię coś uderzą ale nim prosto się uleczysz na fali, która jest pod Turret'em. Na 2 graczy polecam ci Mordekaiser. Ja nim wygrywałem każdego Top'a nawet na dwóch, turret siedział spokojnie od Early do Mid/trochę late, jak już zaczynają się TF'y i nie pilnujesz. Dlaczego on? Szybko rozwala całą falę minionów, a ty stoisz pod własnym Turret i sam się farmisz.

omnomnomnomnomnom a mane to skąd weźmie? nasus żre dużo many, jak chcesz mieć wyfarmionego nasusa i wyrgać to na mida bierzecie kogoś bez many i następny blue idzie dla niego. btw nasus nie nadaje sie do grania 2 vs 1, nie mozesz nic zrobić, jak grasz vs taki pantheon +gankplank to oni cie z Q jadą i pól hp nie masz ;|

nikt nim nie gra na na normalach na eune bo jak wiemy niski poziom DWA JEDEN DWA 2/1/2 :D moze zmien solotopera z lepszym harrasem? pantheon albo gankplank, albo nawet kennen. polecam.

Opublikowano

Więc tak.

Jeśli jesteś vs 2 i wiesz to przy picku, weź exhausta.

Przydaje się jak divują.

Jeżeli macie premade ładne ganki wychodzą z junglerem lub midem.

Opublikowano

Jeżeli macie premade ładne ganki wychodzą z junglerem lub midem.

no to jest logiczne, ale on sie pyta jak farmić i lasthitować z Q pomimo 2 vs 1 a nie jak poradzić sobie z uporczywymi przeciwnikami.

Opublikowano

Gram na NA ponad rok , nie jestem newbie tylko wkurza mnie to ze na draftach sa 2 top i szukam czegos co mi pomoze , wszyskie wymienione postacie posiadam.

Opublikowano

Gram na NA ponad rok , nie jestem newbie tylko wkurza mnie to ze na draftach sa 2 top i szukam czegos co mi pomoze , wszyskie wymienione postacie posiadam.

rivenką , renektonem lub mordekaiserem, nie dość że będziesz mógł farmić to nawet grać w miare agresywnie.

Opublikowano

Myślę, że tutaj ranged sprawdzi się lepiej przynajmniej w early aby nabić trochę farmy

kupuj itemki pod to jkich masz przeciwników na linii.

A jeżeli masz problemy z farmą to no problem kupujesz coś co daje ci golda per 5 sec

1375207970-U250359.png

Opublikowano

majac 2 ogarniete osoby na topie to wiadome ze w early przegrasz jednak to powinno sie odbic w late game kiedy bedziecie mieli juz duzo wiecej kasy z dragonow itd. jezeli gralem 1vs2 to najlepiej mi to wychodzilo pantheon'em sprobuj nim zagrac. staraj sie harassowac z Q wtedy popros junglera o gank. pantheon ma bardzo dobrego stuna wiec nie powinno byc problemow z zabiciem. nafeedowany sam pokierujesz gre :P

Opublikowano

Nasus na topie vs 2 to najgorsze rozwiązanie jakie znam.

Opublikowano

To pickujesz Yoricka, Mordekaisera, Kennena, Vladka, Warwicka - coś z sustainem + stunem / snarem itp. albo jak Vlad plamką :) Morde tarczowy chłopak też sobie poradzi, Yorick dobry sustain, Kennen 50 stunów i podczas dive masz 2 kille w przód.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Nie chce mi się wszystkiego czytać może się powtórzę.

Jak jesteś na solo top to napewno masz junglera (chyba że masz 2 na midzie albo 3 na bocie . LOL . ) i on powinien robić ganki.

Opublikowano

Serio ? Nie wiedziałem , dzięki za info.

Mordką sobie radzilem juz bez problemu , pantheon imo TYLKO DO JUNGLI , teraz sporoboje dzidalee.

Dzięki wszystkim udzielajacym sie w temacie.

Opublikowano

pantheon imo TYLKO DO JUNGLI ,

żal mi cie :x

pantheon mój 2 ulubiony offtank, wiem ze mozna nim junglować ale nie mów że tylko do jungli bo jest 100000000000000000000000000000 69 666 razy lepszy na solo topie ...

Opublikowano

Nie. Jakoś mnie nie interesuje kto jest twoim ulubionym offtankiem , offtopujesz i denerwujesz moje oczy swoim poziomem wypowiedzi.

Opublikowano

Twarda postać , last hit pod wieża i jungler cały czas ganki na topa i mida ...Ja sie ciesze jak premade gramy z 2 na topie bo jestes top lvl i po pewnym lvl sam ich pokonasz

Opublikowano

ja na solo na normale biore Talona. Może nie ma nieskończonego sustaina, ale niełatwy do zoutfarmienia. Ja wole talonem solo vs 2 bo leci double za doublem nawet bez pomocy junglera. Po 6lvlu także świetnie potrafi się bronić przed divami.

Opublikowano

Ja tam często grywałem normale 1vs2 na topie, na rankach bd rzadko się zdarza (ofc. trolling czasem się trafi jakiś) i np Tryndamere pod turretem radzi sobie z lasthitami w miarę, a i jak ma przewagę lvla to poradzi sobie 1 vs 2 zwłaszcza, że nabsy wybierają na tego topa trollpicki zazwyczaj. Często mi się zdarzało, że sam miałem farmę podobną lub większą niż 2 moich przeciwników :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Ja tam często grywałem normale 1vs2 na topie, na rankach bd rzadko się zdarza (ofc. trolling czasem się trafi jakiś) i np Tryndamere pod turretem radzi sobie z lasthitami w miarę, a i jak ma przewagę lvla to poradzi sobie 1 vs 2 zwłaszcza, że nabsy wybierają na tego topa trollpicki zazwyczaj. Często mi się zdarzało, że sam miałem farmę podobną lub większą niż 2 moich przeciwników :)

Tryndamere buahahaha.

Stun/Slow - jesteś martwy miśku.

Tryndamere to najbardziej offshitowa postać jaką znam.

#

Na topa vs 2, jeśli przeciwnicy nie mają za dużo CC możesz iść nawet singedem i rzucać ich pod wieże.

Poison przy ucieczce zawsze pomaga, nikt normalny w early nie będzie Cię gonił.

Jeśli jednak chcesz coś porządnego z mocnym kopem to polecam tego mordekaisera, w late troszkę traci na mocy, co nie znaczy że jest useless.

Wrzucasz ulti na wrogiego ad carry, jeśli uda się go zdjąć, masz free kompana na ileś tam sekund z dobrym dmg.

Ogółem da się grać i tą soraką na topie vs 2, ale komu się chce... ^^

Opublikowano

@up xxx Wiecie, on ma problem i gra nasusem ... A Wy mu pierdolicie, że ma zagrać inną postacią, może jej nie ma? Pomyślcie, zanim coś napiszecie, bo takiemu był dał w morde, za to, że pisze gówna - nabija posty, a nie chce pomóc ...

@topic

Jak chcesz farmić nasusem jeśli jesteś 1vs2 to na 1 lvl nie lashituj tak bardzo, poczekaj na 2 lvl i potem klikaj na minionkach E i potem wyfarm sobie Q. Bo innego sposobu to ja chyba nie widzę, żebyś farmił nasusem. Bądź postaraj się ich sharasować, a następnie poproś junglera by pomógł Ci ich dobić.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...