Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] KW - czemu takie dobre?

eloss99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Mam pytanko czy czołg KW jest tylkko taki dobry na modułach, bo w porównaniu z T1 to T1 ma lepsze staty. A ja padam mu na strzał prawie nie robiąć mu zadnych szkod.

Opublikowano

1)Padasz na strzał? Z trollem jedynie jak dobrze trafi.

2)KW jest "takie dobre" ponieważ ht z 5go tieru są takie dobre :D Mocna lufa i dobry pancerz. T1 i BDR również w czołówce 5'tek są.

3)Nic mu nie robisz bo masz stockowe działo/nie umiesz celować/nie strzelasz/nie trafiasz. [niewłaściwe skreślić]

Opublikowano

wale mu caly pod lufe a ci z czolgu gadaja jakies glupoty ze nic mu nie robie itp.

czyli wszystko przez moduly , a czolg dopiero co kupilem , pewnie dlatego

Opublikowano

Ale Ty patrzysz porównując te czołgi jedynie na statystyki stockowe. KW ma lepsze perspektywy rozwoju, i w tym wygrywa. Co prawda nie da sobie rady z ciupiącym go powoli małym, szybkim czołgiem, ale mimo to jest uważany za najlepszego.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Po patchu KW-2 będzie tierem VI, więc lekka równowaga zostanie przywrócona. Gram USA do IX i USSR do VIII i mogę Ci powiedzieć tyle: USA wymagają większych umiejętności, bo są łatwe do przebicia, ale po znalezieniu dobrego miejsca (wystawiona wieżyczka), nie mają sobie równych. Większe dmg/min pozwala również wygrywać stracia 1 v 1 z ruskimi. USSR do VI tieru i od VIII są całkiem łatwe do gry, ponieważ penetracja działa nie wymaga aż tak dokładnego celowania jak to jest w przypadku rosjan.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Hmm mi się wydawało, że dostanie 85mm, bo jeśli zostawią mu 107 to w sumie będzie jeszcze mocniejszy (wieżyczka KW-1 ma o wiele szybszy obrót...). Pożyjemy, zobaczymy, bo tak właściwie nie wiem czy było to gdzieś napisane

Opublikowano

Ale skoro czołgi różnią się tylko wieżą, to zapewne na KW-1 będzie można założyć i 107 i 122, a na KW-2 te 152mm.

Czołgi dla tak dociekanej przez WG "poprawności historycznej" nie powinny mieć możliwości zmiany wieży, gdyż nie było wariantów tych czołgów, skoro mamy brać je jako oddzielne maszyny.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

ja wam bym doradził kupić kw3 i kw bo pod koniec kwietnia ma być podobno patch 7.3 i za kw dostanie się kw 2 czy kw 1 i + miejsce w garażu no i wychodzi się z 1mil na + jak coś pokiłbasiłem proszę o poprawę ale to ma wyglądać jakoś tak.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dla początkującego stanowczo polecam ruskie, bardziej doświadczeni mogą równie efektywnie grać USA, ale z początku łatwiej się gra ruskimi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...