Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Silkroad karta graficzna

kamilek1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy na karcie graficznej 8 mb odpali silkroad? Jest to zintegrowana karta gdyż stara się spaliła.

@Nagi Istnieje :D ze stajni Intela xD zintegrowana do płyty głównej nie wiem jak sie nazywa, ogólnie komp ma a z 5-6 lat ? taki zły nie jest :D proc Core 2 duo 2,4 GhZ 1gb ramu i cs nawet nawet daje rade chociaż po 20-30 fps mam;/ Wytrzymać do czerwca musze bo z bierzmowania z kaski sobie laptopa kupie no a reszte to znając życie przepije albo przejaram xD

@ jestem w 100% pewny że ta karta ma nie więcej niż 8 mb, dopoki nie ściągnołem do niej najnowszych sterów nie dało się cs odpalić a teraz jak odpale to mam zależnie od servera do 100 fps max od 20 więc... gdyby to była 128 mb cs powinien śmigać... poszperam w kompie może uda mi się znaleźć coś co potwierdzi to 8 mb :) zrobie ss i wam wrzuce:P

@ no i dowiedziałem się jak się nazywa to ekhm *cudeńko* mianowicie Intel® G965 Express Chipset Family

Opublikowano

Nie jestem pewien , ale wątpię ;P.

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Minimalna konfiguracja

CPU Pentium 3 800MHz lub szybszy

RAM 256 MB

VGA 3D GeForce2

DŹWIĘK Kompatybilna z DirectX 9.0c

HDD 4GB lub więcej(włączając pliki wymiany i tymczasowe

SYSTEM Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, Win7

To jest min: http://allegro.pl/ge...2255781683.html

A ty napsiałeś ze masz Core 2 duo 2,4 GhZ więc sądzę, że twoja zintegrowana karta graficzna ma 128 mb więc zadziała :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Nie...

Ta co jest zintegrowana na płycie głównej nie jest przystosowana do gier itd.

Ona ma za zadanie tylko działać przy odpaleniu komputera i do czasu aż zainstalujesz stery do swojej normalnej karty graficznej...

Kup jakąś używkę na allegro/od kumpli za 100-150zł i pograsz na min detalach i w okienku.

Teraz te karty tanie będą nawet nowe, a co dopiero używki ;D

10465336176777382411.png
Opublikowano

tak jak Nagi pisał jeżeli masz Core2Duo i 1GB Ramu to napewno twoja karta ma 128MB pamięci a nie 8MB to taka to napewno nie istnieje (ekh może istnieje ale była produkowana ze 20lat temu :) ).

ja też mam kompa co ma dokładnie 5Lat i wcześniej też miałem karte 128MB pamięci i 1GB ramu (może to nawet takie sam kompy bo procka też mam Core2Duo) i Silkroad działa mi bez żadnych problemów nawet na Hight Detalach.

Teraz jedynie zmieniłem na grafe z 512MB pamięci i dokupiłem 2GB ramu i spokojnie na tym 5-cio letnim sprzęcie cisne sobie w Aiona, który od Silka ma z x5 razy wyższe wymagania.

Opublikowano

Nie...

Ta co jest zintegrowana na płycie głównej nie jest przystosowana do gier itd.

Ona ma za zadanie tylko działać przy odpaleniu komputera i do czasu aż zainstalujesz stery do swojej normalnej karty graficznej...

Kup jakąś używkę na allegro/od kumpli za 100-150zł i pograsz na min detalach i w okienku.

Teraz te karty tanie będą nawet nowe, a co dopiero używki ;D

Za 100-150pln masz gt 210-220 na min detalach za nim te kary powstały już Silkroad istniał ? xD A czy tanieją karty ja bym tak nie napisał bo sam jestem zainteresowany kupnem HD 7850... Dam ci przykład rok temu gt 240 kosztowała 240PLN teraz 220-200 xD:)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skoro działa , to zamykam :)

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...