Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYT]KTÓRY VPS POD MC

remosek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Który z tych vps pod mc polecacie

1.http://www.webh.pl plan Medium LINUX

2.

http://serversite.eu/vps1.php

Plan LQ

2 Możecie mi powiedzieć ile slotów na owe serwery vps wejda i jaki panel do wlączania zatrzymywania i sprawdzania statystyk zużycia polecacie.

3 pytanko ile slotów ventrilo/teamspeak/mubmle wejdzie na taki sam pakiet

4 Ile na 1-gracza przylega procka wiem ze 64ram ale ile Ghz procka

5.czy jak stawie 20-30 slotowy serwer na ktoryms z nich + forum to starczy miejsca na Jakies mumble lub ventrilo lub TS3 10 slotowe ?

6. Oraz czy na OpenVZ odpale serwer minecrafta glosowy

Opublikowano

1. Ja bym brał ten z webh. Lepsze parametry, transferu i tak nie zużyjesz całego. I webh ma lepszą renomę niż serversite.

2. Zależy ile światów będzie uruchomionych i jakie pluginy... ok. 30-50 slotów na tym pakiecie z webh. Panele to solusvm albo hypervm. Oba są tak samo dobre, na większości vpsów są one od razu zainstalowane, nic nie musisz robić.

3. Jeśli maszyna służyłaby TYLKO do głosowych (bez mc) to ok. 100 ts3, 300 ventrilo, mumble nie wiem.

4. Nie przypada 64 ramu... Tyle masz poprzydzielane na shared hostingach jak np. netshoot, tutaj każdy gracz ma tyle ile potrzeba (podziel sobie liczbę ramu po odjęciu tego co zużywa system vpsa przez liczbę slotów, np. 1024:10 to będzie 102,4 mb na gracza). Tak samo liczy się zużycie procka.

5. Na luzie.

6. MC bardziej wydajnie działa na xenie niż na ovz, ale xeny są o wiele droższe. Ale będzie działać dobrze ;) Głosowe nie mają znaczenia.

Opublikowano

Bardzo dziękuje za odpowiedz

jeszcze mam pytanko co to jest ram vswap

I jeszcze powiedcie co sądzicie o vps tym za 2-gim

http://volumedrive.com/vdrive/?a=vps

tym za 8.95$

co lepiej uciągnie ?

Opublikowano

Vswapem się lepiej zarządza, ale burstable ram jest bardziej stabilny. I jeśli byś brał jakąś nowszą wersję systemu, to vswap może być niestabilny. Ja zawsze brałem bursta i przy nim zostanę ;)

Nie bierz z volumedriva, bo serwery mają w USA, więc ping co najmniej 400, a na dodatek w godzinach szczytu (18-20 czasu) strasznie łącza się przytykają i są lagi. Taki vps to najwyżej pod stronę, ale broń boże pod grę/głosowy ;)

Opublikowano

Też byłbym ciekawy jaki vps dobry pod MC i TS3 był by i który by miał rozsądną cenę ,50-60 zł jakoś się uzbiera co miesiąc ;)

Prosze o info ,pozdrawiam.

Opublikowano

Ja bym wybrał webh.pl ale nie orientuje się ile maksymalnie graczy mogło by grać. Ja zawsze stawiałem na jakimś innym. Nie pamiętam, dawno to było.

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...