Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat poświęcony Guitar hero ... więcej w środku

Szengen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników MPC forum temat ten chcę poświęcić jak, że ekscytującej grze Guitar Hero no ale nie każdy musi znać wszystkie gry wiec co to takiego te guitar hero postanowiłem trochę objaśnić dla osób które nie miały styczności z tą grą..

A wiec tak Guitar Hero zostało stworzone przez Neversoft na konsole takie jak (Xbox360), (PS3), (Wii), Podkreślam że piszę o wersji Guitar hero 6 warrior of the rock poprzednie wersje Guitar hero I,II,III,IV,V oraz VanHalen, Metallica, Aerosmith zostały również wydane na (PS2).

Guitar hero to nic innego niż symulator gry na instrumentach muzycznych takich jak

Gitara rytmiczna, Gitara basowa, Perkusja oraz Vocalu przy użyciu mikrofonu Gra ma określony podział trudności ze względu na umiejętności graczy dzieli się ona na poziomy "Easy" "Medium" "Hard" "Expert" jest również poziom "Beginner" ale ten poziom tylko uczy zatwierdzania Strum baru niczego więcej i myślę że inteligentny człowiek poradzi sobie od razu na Easy.. poniżej zamieszczę zdjęcia poszczególnych "Kontrolerów" muzycznych.

GITARA

Gitara_Guitar_Hero_III_2106293.jpg

PERKUSJA

ps3_guitar_hero_7.jpg

MIKROFON

981-000078.jpg

W grę może grać nawet 4 rockmenów naraz w guitar hero warrior of the rock może to być nawet 4 gitarzystów lub 4 perkusistów to nie ma znaczenia każdy może grać na instrumencie który go najbardziej interesuje. Gra ma rozbudowane tryby takie jak tryb

"Quest" naszym celem będzie przechodzenie przez wyznaczone piosenki w różnych miejscach na świecie tak aby postacie w grze stały się wojownikami by pózniej pokonać złą bestię razem z półbogiem rocka to specjalny wątek gry coś w rodzaju kampani po ukończeniu jej odblokujemy kilka naprawdę zabójczych piosenek i będzie możliwość gry nimi w trybie Quickplay

2 Omawianym trybem jest "Quickplay" jest to zwyczajny tryb w którym możemy grać z przyjaciółmi w wybrane przez siebie piosenki nie ma określonego celu po prostu masz się jak najlepiej bawić oraz próbować zagrać piosenkę jak najlepiej.

3 Tryb nazywa się "Partyplay" to niemal to samo co tryb Quickplay jednakże w trybie party można w dowolnej chwili zrezygnować z gry bez konieczności wyłączania piosenki tak aby np nasz rywal/przyjaciel mógł dalej grać a my w tym czasie możemy np sobie odpocząć a pózniej znów wrócić do gry w tym trybie również nie możemy "paść" czyli nawet jeżeli nie bd grac piosenki wcale to nie skończy się to przegraną bardzo fajny tryb dla początkujących..

4 Tryb nazywa się "Competitive" czyli walka z naszym rywalem o określony cel np celem może być gra o największą liczbę punktów, gra o przetrwanie czyli gra danej piosenki nie skończy się najlepiej przy zrobieniu określonej liczbie błędów, tryb monument czyli każdy z graczy zaczyna na poziomie Medium i z czasem gdy gra idzie mu bezbłędnie oraz dobrze to wzrasta jego poziom na Hard a pózniej na Expert jednakże to działa i w drugą stronę a warto podkreślić, że im mniejszy poziom tym mniej punktów zyskujemy. To tylko kilka opisanych trybów jest jeszcze kilka podobnych.

Warto podkreślić to że poza rozbudowanym trybem singelplayer jest, również tryb multiplayer !! można mierzyć się z graczami całego świata i grać w ekscytujące tryby wspólnej gry albo dominacji..

To na tyle jeżeli chodzi o opis gry jeżeli coś przeoczyłem to przepraszam napisałem wszystko według własnej wiedzy na temat tej gry oczywiście również zachęcam do gry oraz wypowiadania się na temat jej tych którzy już mieli styczność z tą grą jak i również grających w nie jeżeli zainteresuje się ktoś z forum to mogę wystawić kilka filmików z gry oraz pokaz jak się gra na danych instrumentach ponieważ posiadam każdy z nich dziękuje za uwagę...

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Guitar hero jest zaj****** jakis tydzien temu przeszlem na medium calego questa w WoR, fury of the storm rekord medium 97%

teraz probuje Hard i dzisiaj wyciagnelem 86% na fury of the storm i 92% na speeding

w gre warto jest zagrac, wciaga i to mocno...

aha i jak chcesz troche utrudnienia mozesz jeszcze wlaczyc Hyper speed najlepiej 5 :D

Gość malutki688
Opublikowano

Wiecie ze mozna dodawac piosenki do gh:D

np utwory ac/dc metallica, led zeppelin i wiele innych:D stronka nazywa sie chyba freats on fire:P

dodawaliscie? ja dodawalem lecz mam problem z konfiguracja i np w piosenkach metaliki jest za glosno muzyka a za cicho glos

Opublikowano

UP3 Hyper speed 5 do utrudnienia ?! ja bez tego bym grac nie potrafił to jest ułatwienie i to spore ;D a tak to fury of the storm na hardziej jest akurat banalne i 100% to nie problem ale Expert oscyluje już 95-96% ponieważ to już wyższa szkoła jazdy a jeżeli wydaje się wam że OMGWTFBBQ!?!? jest trudne to się mylicie speeding valout jest o tyle łatwe że +50% to tapping.

UP2 co do FOF to jest taka możliwość można również ustawiać i dodawać ale jeżeli chodzi o piosenki na konsole to raczej kupić

UP co ty gadasz ;f jakie 400 zł ?! jak załatwisz sobie FOF na PC to kupisz gitare za 30-40 zł .. a na ps2 wydasz np na gre i 1 gitare około 100 zl max co do ps3 xboxa360 może +100 coś znajdziesz ;p

Gość malutki688
Opublikowano

u mnie w Warszawie w media markt na ostrobramskiej za150 zl byla gra +2 gitary na pc:)

Opublikowano

Bo to tak średnio stoi ale nie koniecznie trzeba kupić nowe zawsze można coś załapać taniej używane.

Co do nut w guitar hero WOR to Sudden death na gitarze najbardziej rozwala system oraz "holly wars" na basie ... majstersztyk ale jak można zapomnieć o This day we fight !! xD to jest nie do opisania ..

Opublikowano

Mam guitar hero i nie żałuję ;)

Kupiłem za 120 zł na allegro gitarę i GH: World Tour. Niestety, teraz nie mogę grać, bo samą grę pożyczyłem koleżance ;X

@DOWN

Ja mam GH na kompa ;d

pewdiepie fan :3

Opublikowano

UP ja także posiadam guitar hero world tour System B.Y.O.B, Vanhalen, Joe Satarani niezapomniane legendy w ich zaje.... piosenkach ;d jeżeli ktoś posiada jakieś z wyżej wymienionych GH na xbox360 to proszę do mnie pisać chętnie zagram z jakimś Polakiem do odmiany.

Opublikowano

Wiesz co do vocalu to lipa trochę że wszystko po angielsku ;D ale taki Archenemy - Nemesis albo This day we fight !! - megadeath i Deathklok to nie musisz znać specjalnie słów tylko drzesz mordę hej !

ONE FOR ALL .. ALL FOR ONE NEMESIS xDDD mam pompę z tego zawsze to na 100% zaśpiewam xD

Opublikowano

F5 fajnie cofneło połowę postów z tego tematu ;d odświeżam tak jak odświeżałem przed cofką ;d ..

Opublikowano

Na komputer można gitarę a nawet perksuję co do vocalu to nie jestem pewny nawet można grać na klawiaturze napisz mi na pw to ci dokładniej objaśnię

Opublikowano

F5 zapraszam do dalszej konwersacji oraz rozwinięcia tematu ;d ...

Gość malutki688
Opublikowano

mam pytanie, jaka konfiguracje dajecie przy dodawaniu piosenek z fof?

Opublikowano

Ja jestem leworeczny, wiec mam zapytanie sa tam jakies ustawienia dla leworecznych czy gitare trzeba inna kupowac?

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

UP gitara jest jedna w grze ustawiasz opcję lefty flip jak sama nazwa wskazuje dla leworęcznych i lewą ręką, jest bicie a prawą przyciskanie guzików ;d ... wtedy piosenka leci taka sama jak u praworęcznego tylko ustawienie przycisków zmienia się wiadomo ... ;d

Opublikowano

Polecam te Gre, sam mam Guitar Hero 3, Legends of Rock, i jest zajebista pomijając fakt że nie mam gitary (cisne na klawiaturze, ale z nietypowym ułożeniem klawiszy) i po 2 miechach gram sobie na expercie , bo strasznie fajnie sie gra widząc , że trzeba być sprytnym aby umieć uciskać tak szybko ;)

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema, wiem że temat od dawna jest nie tykany lecz jeżeli ktoś jeszcze gra w GH: World tour i ma dostęp do online i chce pograć niech napisze do mnie na priv=)) chętnie popykam

Medium/Hard/Expert

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...