Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mf vs Corki

r3sp3cT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Corki to raczej taka hybryda z przewaga AD, MF ma niezle ulti, W i Q do harassu w early. Z tych dwoch to MF, ale i tak baaardzo odstaje od innych carry, ashe za 450 jest lepsza. A taki Graves, ktory wg mnie jest najlepszym carry robi z nia co chce. Nie chce sie chwalic, ale ja Gravesem rozwalam kazdego na bocie :D nawet waszą bossssska caitlyn, wiec polecam go goraco, teraz masz go w rotacji. Najlepiej zagraj z kumplem w duecie na bocie, ty bierzesz gravesa on tarica, bo to najlepszy support do niego. Jak on walnie stuna to ty od razu dash do wroga, Q i nawalasz z AA i powinno wrogiemu Carry zejsc z pol hp. To tyle jesli chodzi o early, jak sie w nim nafeeduje to w late jest potworem ( nie mylic z minionem :D )

Opublikowano

Miałem Graves'a - sprzedałem, zupełnie nie ogarniałem go, kilka razy udawało mi sięzabić, ale jak mf była za free to zupełnie co innego, i te ulti do zabijania przez sciany, za wieżą.. Corkim nie grałem, ale zauwazyłem że paru kolesi nim dobrze grało, widzę ostatnio sporo MF, albo bardzo mocne, albo strasznie słabe.. więc nie wiem co do AD carry to mam kog maw'a, sporo nim grałem, ale czas na coś nowego.

https://www.youtube.com/watch?v=cTGQrA5HHIU

^ król ^

Opublikowano

Mf ma większego kopa pod Ap ;(

Bierz corasa, wł karabinek i lecisz jeszcze z autoataku i masz killa, a jak fleshnie, dajesz 1-2 R i zjedzony :)

Opublikowano

Moim zdaniem zdecydowanie Corki.Tak jak @up napisał karabinek i jazda.Q też bardzo przydatne do harassowania wroga oraz skill W dzięki ,któremu nie musisz brać flasha ,ale moim zdaniem jednak z flashem jest lepszy.Oczywiście to tylko moje zdanie więc nie musisz się z nim zgadzać.Pozdro ;)

Legenda
Opublikowano

MF ma redukcje healingu, co jest dobre przeciwko ad carry, ale trist ma to samo i ignite również.

A Corki ma pasyw OP, bo zadaj dodatkowy true dmg więc oczywiście Corki lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...