Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Champ Soraka vs Sona (supporciki)

bauzer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co wiem, support tylko stoi i się lampi tak na prawdę, co kolega robi na linii. Ty go tylko healsz, atakujesz tam przeciwnika by mieć ayste i to wszystko

Opublikowano

Jeśli już to moim zdaniem lepiej do tego wziąć sonę, no bo ma stuna i 1 atakujący dosyć dobrze skin. Ale z drugiej strony z supportowania supportem to chyba lepiej sorake no bo silent 2 heal'e w tym 1 na cala mapke..

Chciałeś napisać "atakujący dosyć dobrze skill"?? Skin to skórka, która statystyk nie zmienia.

Spoczi.

elhant.jpg

Sygna by WaseR

Opublikowano

O supporta to ja radzę zakupić sorake ma heala mane i heala dla wszystkich i silenca bardzo dobra dla ad Carry z mana. A tak wgl. To nie widzieliście mojego kumpla on idzie sorake na mida i wszystkich sieka takie postacie jak kennen itp przy nim wymiekaja

Opublikowano

To zalezy jak wolisz grac defensywnie czy ofensywnie.Soraka najbardziej defensywny support ,fakt mozna nia potrollowac normale grajac na full ap wtedy fakt ma dmg.Moze mu bardziej chodzi o dobry dmg z skilli i haras wtedy zdecydowanie sona lepsza ze wzgledu na zaejbiste Q gdzie jest core + aoe ulti ktore ladnie wspolgra z naszym casterem.Tak od siebie wez sobie kup janne naucz sie jesli chcesz pod supporta i bedziesz zadowolony^^

Opublikowano

Support im ma mniej farmy i killi tym lepszy support.Można farmić na pustej lini.I pewnie chciałeś robic build w ap.Nie o to chodzi w graniu supportem jak ja dostaje supporta który kradnie mi farme i czasem nawet kille to wiem ,że to nie robota dla niego.

@

Topic

Polecam sorake lubię mieć ją jako supporta.

Opublikowano

Wszystko zależy od ad carry. Do Gravesa najlepsza soraka - tak samo do ashe. Jaki ad carry taki support!

Nie zgadam się z Tobą. Dla mnie jak gram gravesem, najlepszym supportem jest taric :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...