Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunąć to coś obok nicku na serwerze minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem ponieważ na moim serwerze obok nick wygląda tak <[ProAdmin]Detro> i moje pytanie brzmi tak.Jak usunąć to "<>" chciałbym żeby zamiast tego <> wyglądało to tak "[ProAdmin]Detro:" bez ty <> :D.Proszę o pomoc daje like...

Opublikowano

Wy mnie chyba nie rozumiecie :D.W permissoins mam wpisane "prefix: '&4[ProAdmin]&7' " i to jest dobrze ustawione.(nie mam wpisanego <> tak jak up myślał) Ale gdy na serwerze coś pisze to wygląda to mniej więcej tak <[ProAdmin]Nick> . I chodzi o to żeby usunąć te "<>".Czyli mniej więcej wyglądało by to tak [ProAdmin]Nick: [tekst].Oczywiście dostajecie like za starania :D.

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc ale teraz jest inny problem.

Skonfigurowałem ChatManager.Teraz zamiast pisać mi <[ProAdmin]Nick> Pisze mi "[ProAdmin](Szarym kolorem)[Proadmin](Czerwonym kolorem)Nick: .

Co prawda w połowie to tak wygląda jak chciałem tyle że chce żeby pisało " [ProAdmin]Nick: " czyli tylko raz ma pisać ProAdmin a nie dwa razy jak mi to się na czacie wyświetla ;x

Opublikowano

Bo musisz usnac w permissions tam gdzie masz prefix bo ten plugi pobiera prefix i go towrzy automatycznie od nazy ranki tylko tam gdzie prefix to musisz dac jakim koo\lorem ma byc napisane admin itp

Zapraszam na Serwer mc.themine.pl Jedyny taki najlepszy serwer minecraft ! Wersja 1.7.X

Opublikowano

Musisz miec na serwerze ichat, nchat lub herochat

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Może amsz 2 pluginy odpowiadające za rangi np EssentialsChat i ChatManager

Ja na moim serwerze używam EssentialsChat mała poprawka i mam :

np:

[Gracz] sebastos :

rmoiyq.png

Opublikowano

Yay.Zmieniłem te prefix na &4 i teraz mi pisze "[ProAdmin]Nick:" tylko że chodziło mi o to żeby pisało na czerwono [ProAdmin] a nie Nick.Sprawdze jeszcze ten herochat itp.Zdecydowałem się na ManagerChat,proszę o dalszą pomoc.

Opublikowano

To musisz juz pokombinowac najlepiej w iChat i tam gdzie masz w ichat prefix przed nickiem musisz wtawic prefix za nickiem

Zapraszam na Serwer mc.themine.pl Jedyny taki najlepszy serwer minecraft ! Wersja 1.7.X

• 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Lol źle mu wszystko mówicie -.- ściągasz plugin Ichat i tam możesz ustawić!
możesz też ustawić aby ranga pisała na kolorowo...

to jest mój config tego pluginu ;)

# iChat Variable Config
# This is now the only method for defining variables
users:
Drakia:
prefix: '&e'
groups:
Administrator:
prefix: '&4'
suffix: '&9'
HardcorePvP:
prefix: '&b'
suffix: '&b'
Wojewoda:
prefix: '&a'
suffix: '&3'
Szlachcic:
prefix: '&6'
suffix: '&6'
SuperVip:
prefix: '&1'
suffix: '&1'
Wiesniak:
prefix: '&f'
suffix: '&f'
Default:
prefix: ''
suffix: ''
HeadAdmin:
prefix: '&4'
suffix: '&a'
world:
users:
Drakia:
prefix: '&a'
wName: 'tutaj pisze world usuń to aby nie pisało world obok rangi!'

suffix: '&a' to oznaczenie kolorowego pisania!... ten plugin automatycznie usuwa te <> też to miałem w cześniej przed zainstalowaniem tego pluginu ;) teraz wszystko działa heh :D

eJwrNjPUy83MSy1OLSrTSy3lMrIwMTXmCigrcC5K

Kup serwer! Obydwoje dostaniemy promocje!

s61.mineserv.eu:28453 Serwer Only PvP + Sniper! Zapraszam 1.5.1!

• 1 rok później...
Opublikowano

Wy tak mu wytlumaczyliscie, ze juz sam nie ogarniam to zrobisz w pluginie Essentials, tam jest EssentialsChat i tam w plikach zmieniasz <DISPLAYNAME> na DISPLAYNAME:

sygnaturka.png
Opublikowano

Jak @Ridller tylko że lepiej wytłumacze :)

Usuń te wszystkie badziewia iChat itp tylko zostaw Essentials i PermisionsEx.

Za <> odpowiada plugin Essentials.

A więc wchodzisz w niego i znajdujesz 

############################################################
# +------------------------------------------------------+ #
# |                   EssentialsChat                     | #
# +------------------------------------------------------+ #
############################################################

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
  # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
  # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
  # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
  # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
  radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
  # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
  # If set to the default chat format which "should" be compatible with ichat.
  # For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting

format: '{DISPLAYNAME} &e{MESSAGE}'
  #format: '&7[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'

group-formats:
  #  Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
  #  Admins: '{WORLDNAME} &c[{GROUP}]&r {DISPLAYNAME}&7:&c {MESSAGE}'

# If you are using group formats make sure to remove the '#' to allow the setting to be read.

Zapewne tam gdzie masz DISPLAYNAME będzie to wyglądać tak  
format: '<{DISPLAYNAME}>  {MESSAGE}'
a więc ustawiasz tak jak jest na czerwono wyżej i będziesz miał normalnie bez <>. 
Licze na like ;)
Ps : Jeżeli chcesz pomocy w innych pluginach to pisz.
  • 1 rok później...
Opublikowano

wchodzisz w essentials i idziesz do linijki 531 i tam masz 

format: '{DISPLAYNAME} &7: &7>>> &7{MESSAGE} &7<<<'
ja akurat tak mam :)
nie jestem pewny czy to u ciebie do takiej linijki ale poszukaj no tam format: i zmien jak chcerz masz tam na poczatku <{group}>  usuwasz: < i >
i to tyle.
mozesz tam zmienic tez pisanie na chacie: message to jest to co piszesz jak zauwazyles jak ja mam >>> {MESSAGE} <<< to pisze mi tak:

>>> Jestem Koxem <<<        < -- wlasnie tak mi sie pojawia mozna inaczej np bez <<< i masz >>> Jestem Koxem
wiec licze na like to chyba najmniejszy poradnik xD  :O  o.O  o.O  :pls: 
Opublikowano

Wejdź w Essentials w config.yml i na dole możesz zmienić wygląd chatu np zamiast <> : lub >> jak chcesz lub kolor pisania np

{DISPLAYNAME} &8» &F{MESSAGE} A kolor nicku ustawiasz w PermissionEX Np "&C(Admin) &7(&7 TO KOLOR NICKU)"

Pluginy wymagane

PermissionEX

Essentials

EssentialsChat

Jeżeli źle napisałem nazwę pluginów to przepraszam!

Opublikowano

W co wy się bawicie ?

Wszystko można zrobić w EssentialsChat i to bez problemu. 

Gotowy i ładnie skonfigurowany chat możesz na przykład znaleźć w moich gotowych pluginach na mpcforum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...