Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Radeon 7870]Problem w kartą w komputerze

Czesmen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam wielki problem i liczę na waszą pomoc w odnalezieniu rozwiązania problemu.

Mianowicie: Dzisiaj przyszedł do mnie nowy komputer, podłączam, odpalam i nic się nie wyświetla na monitorze. Podłączyłem monitor do laptopa i był obraz, więc problemu w monitorze nie ma. Po wymontowaniu karty i ponowynym podłączeniu wszystko dziala piknie, i bios i system. Gdy ponowinie podłączam karte do PCta nadal nie ma obrazu żadnego, nawet ekranu wstępnego. Wie ktoś czemu tak się dzieje? Przełożyłem karte do innego slotu - także nie działa. Gdy zasilanie nie jest podłączone to komp się włącza na zintegrowanej jak powinno, więc nie ma konfliktu z płytą główną. Pozostałe podzespoły działają. Jak myślicie jest jakieś uszkodzenie mechaniczne czy może ja coś źle robie? A gdy się podłączy karte do zasilania to wiatraczek chłodzący się kręci, więc z zasilaniem nie jest problemu. Liczę bardzo na waszą pomoc, z góry dziękuje.

Karta oczywiście jak w temacjie Radeon HD 7870

Opublikowano

Podpiąłeś zasilanie dodatkowe(o ile ma nie wiem jak w tej karcie)?

Komputer piszczy?

Spróbuj zresestować bios, albo odpal na integrze i sprawdz czy system ją wykrywa

Opublikowano

Karta jest wsadzona w tej najlepszej wkładce, pierwszej od procesora właśnie. Płyta główna jest to dokładnie Asus P8Z68-V LX. Właśnie sie zastanawiałem czy moze tą karte probowac docisnąć, ogólnie nie jest zbyt sztywny ten wkład. Tylko boje sie zeby mnie prąd nie pierdyknał :)

Opublikowano

Niestety, nieskuteczne ;/. Najgorsze jest to ze jak ta jest podłączona karta to nawet bios się nie włącza, 0 obrazu.. A gdy mam podłączoną ją też, jak podłącze VGA do zintegrowanej to tez nie działa.. jakby występował konflikt pomiędzy tymi dwoma.. Tylko nie mam pojęcia jak wypróbować wyłączenie zintegrowanej, może to by coś dało?

Opublikowano

allegro, ale sprzedawca prowadzi sklep, więc allegro to tylko pośrednik tak naprawde bo było kupowane poza allegro ;). Rozmawiałem z e sprzedawcą i mi wyśle nową jak mu tą odeśle, tylko, że wiecie. Święta tyle wolnego ale zero możliwości wypróbowania sprzętu :(. Najgorsze jest to że nie mam skad skombinować kartę..

Opublikowano

Allegro i sklepy to takie same badziewie w większości przypadaków.

Pożycz kartę od jakiegoś kolegi, chyba że jesteś nolifem - to masz problem.

Opublikowano

Ok, rozumiem. Ale mam już kolejną :).

Mam jeszcze jedną informacje! Możliwe, że kluczową. Gdy komp z tą kartą jest odpalony na ponad minute, komputer robi *BIP* ( Może to poprostu przypadek, ze akurat wtedy, ale mozna to uwzględnić, bo przy włączaniu tez raz *bipa*) i nagle wentylator karty zaczyna działać jak "jebisty" odkurzacz, i ma się wrażenie jakby miało zaraz wybuchnąć. I tak non stop. Jakieś może pomysły, o co chodzi? Zasilacz jest 700 wat wiec z doprowadzaniem prądu nie powinno być problemu..

Opublikowano

uaktualnij bios płyty

przy okazji w biosie albo na płycie może być opcja wyłączenia całkowitego zintegrowanej grafiki. po wyłączeniu powinno działać jak należy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Najlepiej zrob tak, ze wlacz komputer na zintegrowanej karcie, wejdz w bios, wylacz karte zintegrowana (powinno byc cos z pcie only)i wtedy zapisz bios i wylacz komputer. Zapakuj radeona, podlacz monitor do radeona i odpal komputer, powinno wystartowac bez problemu. Jesli nie podziala aktualizacja biosu ani to co podalem to prawdopodobnie karta jest uszkodzona (przy niepodlaczonym zasilaniu dodatkowym powinna wyswietlic informacje na minotorze power problem czy cos takiego)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...