Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] pomocy,zawias podczas grania w...I jeszcze pomoc podczas resetu.

Great White

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bad company 2,Zawsze jak gram to po 30 minutach do 2 h komputer się wiesza i wydaje z siebie ciągły dziwny dzwięk,tylko reset pozostaje.

Mam tak czasami w lolu ale to raz na tydzien,a w innych grach nie.Jak gram w tf2 to nic jak w sourca teżnic 1.6 też nic trackamnia też nic.

i jeszcze jak resetuje kompa to jest takie okienko że coś tak system i są tryby uruchamiania normal itp i wtedy nic nie mogę zrobić bo klawa nie reaguje i muszę czekać 30 sekund,wie ktoś jak wgl to okno wyłączyć,zęby po resecie odrazu komp przechodził do startu?

cmpunksignaturebyfxtrea.png

Opublikowano

W lolu gram na ultra,wszystko high,nic się nie tnie 60 fps + w team fightach do 20 spada max.

Na bad comapny 2 gram na niskich i też nic nie tnie.

spada do 20 fps ?? WTF ja mam przy 9400 GT stałe 80 fps a tak tą karte chwaliłeś. BTW oczyść wentylator na procku i grafice bo to może być spowodowane nadmiernym przegrzewaniem się Jednostki

graphic.png

Opublikowano

Award-BIOS (Liczba dźwięków - Błąd):

1 krótki - Wszystko ok. (to oczywiście nie jest błąd, hehe).

1 długi - Błąd pamięci.

1 długi i 2 krótkie - Błąd parzystości pamięci RAM.

1 krótki i 2 długie lub 1 długi i 3 krótkie - Błąd karty graficznej.

Dźwięk ciągły - Błąd pamięci RAM lub pamięci karty graficznej.

Czyli prawdopodobnie Pamięć ci pada ;) Ile masz pamięci? Jaką masz pamięć?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

20FPS na battle w LoL'u? Na tej karcie normalnie powinno być 100+ FPS stałe. Może mu za gorąco? Masz dobrze wentylowaną budę? (2x wentyl z przodu, 1 z dołu, 1 z góry, 1 z tyłu, 2 na ściance) Może być też tak, jak Fox piszę. Albo RAM pada(ogólnie dostępny, tani), albo VRAM (z tym to już gorzej bo trzeba wymieniać całe GPU). Ja stawiam jednak na stronę GPU. 20FPS w takiej mało wymagającej grze? RAM'y też wpływają na FPS, ale to rząd 5-10FPS max.

Opublikowano

Ale jakie taktowanie jest? nie chodzi o firmę, tylko model i taktowanie.

@Anoizm:

Nieprawda, to nawet procesor może spowalniać GPU, więc nie zawsze to chodzi o kartę ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Tylko, że ograniczanie GPU przez CPU tutaj nie ma nic do rzeczy. Jak połączysz jakiegoś Athlona z GTX680, to ci się nie będzie wyłączać, tylko 680 dopasuję się do mocy, jaką ma procesor.

Jeśli chodzi o taktowanie CPU sprawdzisz to programem CPU-Z, jeśli chodzi o GPU to GPU-Z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...