Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak ustawień Koligacji Help !

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

2 tygodnie temu kupiłęm labka Windows 7 64bit... Home premium... Dzisiaj chciałem zmienić ustawnienia koligacji dla jednego z procesów ale tu patrzę nie ma Kuźwa koligacji jest tylko priorytet. W necie nie znalazłem takiego problemu w systemie też nie Wie ktoś gdzie to włączyć ?

Procek ma 4dzenie

@edit: Mam admina

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

domyślnie zawsze w Menadżer zadań -> procesy -> dany proces -> ppm -> ustaw koligację

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Robem ja wiem jak to się robi i gdzie to się ustawienia są masz screen ....

526ff0380ebfe2d393f15c6d5947fe2279.163.114.204menadzer.pngUpload with http://Wrzucajtu.pl

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Wiem bo na dwuch PC sprawdzałem które mam w domu i tam jest jeden to XP a drugi Win 7 32 i tam jest a umnie nie ma...

Dzięki zaraz oblukam ten program

@edit ad4caa03f3f5dec3ec73964be62f445979.163.114.204brak%20kurwa.pngUpload with http://Wrzucajtu.pl

Ja się zaraz wkurwię tak że chyba reinstal zrobię bo nawet tutaj nie mam. Zrobię drugiego usera z prawami admina i zobaczę czy zadziałą

@edit2: Zrobiłem drugie konto na kompie z prawami admina i dalej brak ustawień koligacji.. Robem jeśli nie wiesz to napisz,..

@edit3: Zrobię przywracanie systemu do dnia zakupu... i sprawdze czy jest

Opublikowano

jedyne sensowne wytłumaczenie : system masz x32 ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

System jest 64bit a z drugiej strony nie ma znaczenia czy mam 32 czy 64 koligację i tak można ustawić. Przywróciłem system do dni zakupu i niestety nie ma opcji koligacji. Chyba przejdę się do Media-expert i wymienię labka.. Bo system jest nie sprawny.

@edit: LOL 0.o teraz zauważyłem że w normalnie pokazane mam 4 wykresy w menadżerze zadań a teraz mam tylko jeden WTF kurwa wie ktoś co się w pizdu dzieje ?

@edit: Udało się. Teraz widzi 4 rdzenie i koligacja jest opiszę krótko co zrobiłem, może komuś kiedyś się przyda.

Co nie pomaga:

- przywracanie systemu

- zakładanie drugiego konta

- ściąganie innych menadżerów zadań

Co pomaga:

- wchodzimu w start

- wpisujemy msconfig

- w ustwanieniach ogólnych zaznaczamy ( uruchamianie normalne )

- przechodzimy w zakładkę rozruch

- opcje zaawansowane

Mam tam liczbę procesorów które będą używanane. Wogóle od znaczamy tą opcje aby byłą nie aktywna.

- klikamy zastosuj

- uruchamiamy ponownie

- potem zonwu ponownie ( ja tak miałem bynajmniej )

i już powinno być wszystko OK

PS: Ale mi ciśnienie opadło :ninja: Dla Robem Like i Temat można już zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...