Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Kamień Miłosny

Vatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę was się zapytać gdzie wrzucić pliki z tego tematu:

http://www.mpcforum....-kamien-metin2/

Bo sobie pobralem ale mam jakieś pliki i nie wiem gdzie dać bo jak robie z nimi folder i potem do npclist to nie widzę w grze :D

Niech ktoś mi wytlumaczy, jak zadziała full lików dziś :D

YYY? Pomyliłem działy :LD

Niech ktoś zgłosi żeby przeniesli.

Opublikowano

rozpakowujesz locale_pl , wchodzisz do npc.list , otwierasz notatnikiem albo notepadem i dodajesz na końcu ten wpis :

0 metinstone_10 metinstone

Tylko dodając ten wpis nie zapomnij, aby spacje zamienić na TABy.

Później bierzesz się za mob_proto, które również znajduje się w locale_pl , rozpakowujesz je odpowiednim do tego pakerem i do pliku - standardowo "mob_proto_dump.xml" czy jakoś tak ;d Otwierasz ten plik notatnikiem, dodajesz ten wpis :

<Mob vnum="8037" name="???" gb2312name="Metin der Liebe" type="2" rank="5" battle_type="3" level="90" event_type="0" mob_color="0" />

pakujesz mob_proto, podmieniasz za stare , pakujesz locale_pl , podmieniasz we własnym folderze "pack".

później wchodzisz do navicata -> zakładki player ...dodajesz zapytanie wchodząc w "console" :

INSERT INTO `mob_proto` VALUES ('8037', '???', 0x4D6574696E20646572204C69656265, '5', '2', '3', '90', '', 'NOMOVE', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', '', '0', '0', '0', '100', '0', '0', '0', '1000000', '10', '1', '2000000', '2800000', '420', '400', '3000', '3300', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '15', '15', '15', '15', '15', '15', '15', '15', '15', '15', '100', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0');

zamykasz navicata, resetujesz maszynę i gotowe

aaaa bym zapomniał - te pliki z paczki dodajesz do monster.epk .eix i niestety musisz zrobic sam zapytania do packera ;p

Jeśli zapytanie - query do bazy ci nie zatrybi to znaczy, że uzywasz plików 2010 , wiec będziesz musiał na końcu dodać jeszcze 6 zer ;p Jeśli zadziała to git;p

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...