Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie/Dyskusja]Latarnia na Nasusa.

matysek099

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie. Mam pytanie co do składania Latarni Wirggle'a na Nasusa na solo topke(głównie rankedy). Co o niej myślicie? Ułatwi/Utrudni last hitowanie z Q? Czy to nie marnowanie kasy?

nf5l38.jpg
Opublikowano

Co ja tu czytam :D

Dział na tym forum o lidze legend reprezentuje wyjątkowo żałosny poziom. Latarnia na Nasusie jest useless at all, ba, nawet utrudni nam stackowanie Q, co jest przecież podstawą. Za to idealnym wyborem w early game będą itemy zwiększające nasz sustain i gp5, czyli Philosopher i HoG.

@lonny

osoba pisząca takie herezje chce się wybić z elo }{ell :D

zostań tam, gdzie Twoje miejsce

mjut.png
Opublikowano

Dzięki. Do tej pory ograniczałem się tylko do Philosophera. Ostatnie 3 gry Nasusem(rankedy oczywiście): 13/5/23; 4/1/9; 14/5/14. Myślę, że nie jest źle.

Jeszcze jedno pytanie: Co myślicie i IE na końcowy item? Działa to na Q czy tylko AA?

nf5l38.jpg
Opublikowano

Myśle że to zły pomysł.

Jak masz nastackowane Q do 600-800 to i tak masz w chuj dmg.

A jeśli twój build będzie pod tanka to będziesz miał dmg i survi.

Nie wiem czy IE wchodzi w Q ale chyba nie.

Chyba tylko u GP.

Opublikowano

Tak IE działa na q bo jest uznawane do AA zamiast ie bardziej opłaca się już Last Whisper

Chcesz pograć w lola albo w mt2?

Dodaj mnie na skype: Neji143

League of Legends:Psycho Attack

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie: Co myślicie i IE na końcowy item? Działa to na Q czy tylko AA?

Beznadziejny item, Nasusa najlepiej składać pod resisty, a jedyny item pod dmg to może być trinity.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Gość Teksanian
Opublikowano

Beznadziejny item, Nasusa najlepiej składać pod resisty, a jedyny item pod dmg to może być trinity.

Wyjdź, bo widocznie nie grałeś nasusem z IE.

Latarnia słaba, lepiej rushować TF/Frozen Hearta.

A z IE, Nasus ciśnie po 1,5k crity.

Gość Menesterowy
Opublikowano

Nie warto kupować latarni, lepiej kupić tego głupiego warda, a nie marnować kasę na 'taki' item.

Nasusa trzeba składać pod offtank'a, IE widywałem kilka razy na rankedach, ale... Nie, to chyba raczej słaby pomysł.

Lepiej zastąpić IE Trinitką :)

Opublikowano

Wyjdź, bo widocznie nie grałeś nasusem z IE.

Latarnia słaba, lepiej rushować TF/Frozen Hearta.

A z IE, Nasus ciśnie po 1,5k crity.

To składaj sobie to IE, skoro nie potrafisz farmić Q, lol.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

No nastackowanie Q to dal mnie nie problem. Z "ofensywnych" itemków to tylko Trinity. I zawsze składam Atme, ale nie wiem czy to można nazwać ofensywnym itemem. Reszta na resisty. Ale pomysł na IE stąd, że prawie na każdym rankedzie udaje mi się wystackować Q na 400/500. I z IE takiego AD Carry na 1xQ można zdjąć.

nf5l38.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...