Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w LoLu podczas nagrywania Frapsem

TheReVeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic nie poddałes ,

ani kompa (parametry itp) ani na jakich ustwieniach grasz.

Podaj to ci odpowiemy a narazie polecam uzycie gamebosster.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Niby nie dostępna, ale ktoś na pewno na komputerze ma repleya i by wrzucił.

Tak ogólnie rok temu też mogłem powiedzieć, że mam komputer dobry, a teraz wali faile.

Podaj parametry, system.

Opublikowano

Racja Frap bardzo mocno obciąża system, nawet Ci co mają super komputery wyłapią czasem laga podczas nagrywania.

Jeśli masz jakiś komputer z niższej półki albo po prostu stary to się lepiej za to nie zabieraj...

Tylko nerwy stracisz a i tak będzie mnóstwo lagów. ;)

Polecam wyłączyć takie rzeczy co mogą coś mieć wspólnego z internetem typu: GG, Steam, uTorrent, Hamachi, Ipla itp. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Polecam wyłączyć takie rzeczy co mogą coś mieć wspólnego z internetem typu: GG, Steam, uTorrent, Hamachi, Ipla itp. ;)

Niektórzy nie rozróżniają już laggów od małej ilości FPS. A fraps wiele z internetem wspólnego nie ma, podczas nagrywania spadają jedynie fps'y. Spróbuj ustawić sobie inną ilość FPS. Jak nie to lol recorder. Zresztą 5minut filmu we Frapsie=500mb jak nie więcej wagi pliku. Żeby nagrać cały mecz musiałbyś mieć dużo miejsca na dysku.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Fraps bardzo laguje, do tego trzeba miec swietniego kompa, ja mam dosc niezly procek a i tak laguje [ Intel ? Core i3 CPU M 330 @ 2.13 GHz 2.12 GHz ] wiec widzisz, ja mam 2.13 dwurdzeniowy a nie moge nagrywac bo lagi, sprobuj tak jak up, zmniejszyc FPS badz zastosuj inny program jak HyperCam, GameCam, czy Camtasia Studio, na YT masz tutoriale jak zainstalowac ja za darmo. Te programy sluza raczej do nagrywania pulpitu, operacji na stronach internetowych itp. ale sprobuj jak ci to w grze pojdzie. A LoL Recorder to do uzytku wlasnego jak chcesz sobie poogladac swoje mecze.

PS. Jak masz frapsa to i VirtualDub sobie sciagnij zeby twoje filmy nie wazyly 1.8gb/5min

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...