Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin2 - brak serwerów 4fun

TheLancer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Ostatnio zauważyłem (nie wiem jak wy), że wychodzi coraz mniej 4funów.

Grałem na praktycznie wszystkich (Xenox itd...). Przydało by się, żeby ktoś takiego zrobił.

Tylko bez najebanych dziesiątek broni i zbroi, kilka wystarczy. Może być nawet taki system ulepszeń jak na pl'u, tylko dodać 2-rękę do woja. Dodać kilka nowych mapek, kilka nowych wierzchowców. Edytować bony żeby wchodziły wysokie i dać wysokie raty. Ostatnio już mam dość tych mediumów - hardów - niewypałów. Może polecicie jakiś serwer 4Fun? A może ktoś zrobi taki privek?

1339914697-U390698.png

Opublikowano

No i co? Myślisz, że tak łatwo? Zaraz by się zaczęły płacze : ,,ej rzal dodaj nowe mapy'',,daj wiencej zbrojiii plissssss''. Nie jest łatwo zrobić dobry serwer.

Opublikowano

Nie, ale proszę kogoś co się na tym zna by taki zrobił. A jak się komuś by nie podobało to jego problem. Ja się za to nie zabiorę, bo nie umiem. A nie będę na chama robił czegoś, o czym nie mam pojęcia. A co do map, pisałem że dodać kilka by można ;]

1339914697-U390698.png

Opublikowano

Prosta odpowiedź. Trzeba umieć zrobić pliki 4fana na ,którym można zarobić no i z tego oto powodu wychodzą hardy na których gra się dłużej i więcej osób wyłoży kasę np. na pd'ka lub inne gówna potrzebne do expa. Myślisz ,że jakiś gejmmaster postawi ci serwer tylko dla graczy? no nie żartuj tutaj KAŻDY chce zarobić ..

Opublikowano

No wiesz na przełomie 2010 - 2011 były same 4 funy, i narzekali że nie ma żadnych hardów, a teraz ludziom oby dwa typy serwerów się znudziły i wychodzą same mediumy. To chyba najlepsze rozwiązanie. Myślę że diamond rozpoczął tą 'nową erę'.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Prosta odpowiedź. Trzeba umieć zrobić pliki 4fana na ,którym można zarobić no i z tego oto powodu wychodzą hardy na których gra się dłużej i więcej osób wyłoży kasę np. na pd'ka lub inne gówna potrzebne do expa. Myślisz ,że jakiś gejmmaster postawi ci serwer tylko dla graczy? no nie żartuj tutaj KAŻDY chce zarobić ..

Uwierz mi znam wiele serwerów, dla których nie liczy się kasa. Jest spora grupa osób, która zrobiłaby wszystko, żeby tylko mieć swój własny serwer metin2.

sygnaturac.png
Opublikowano

Nom aktualnie prawie wgl. 4 funy nie startują a ja osobiście najbardziej takie serwery lubie .. Wszystko co teraz rusza to hardy / mediumy które w większości są nastawione na IS . A drugą sprawą jest to że moim zdaniem trudniej jest zrobić 4 funa niż takiego harda . Ale miejmy nadzieje że ktoś wkońcu postawi taki serwer ..

sygnav2.jpg

Żegnam się z wami 95% warna ... Dziękuje serdecznie adminą którzy warnują za nic . Pozdrawiam .

sygnaxd.jpg

Już za niedługo nowy priv serwer mt2 ...

Opublikowano

Up mylisz się na Gladorze w 800 minut grania max lvl i full eq na każdą klase więc nie pie***** .

Topic: Mi się marzy serwer 5 broni po np. bojowy 65 lvl-Syrek 80 lvl -śmiercio 90 lvl - next broń na 110 - 130-150 max lvl 150

Raty najlepiej 1500% może ktoś bogaty w kieszeni to przeczyta i pomyśli...

1377531174-U173186.png
Opublikowano

Gdyby Administratorów prywatnych serwerów nie kierowała żądza zdobycia łatwego pieniądza, inwestując jak najmniej możliwie swoich środków z domowego budżetu, może wyszedłby jakiś serwer godny uwagi... Lecz większość tych ogarniętych zniechęca fakt, że wychodzi za dużo serwerów niedopracowanych, gdzie większość tam idzie, serwer upada i opinia o tej grze się burzy, i te lepsze by się nie utrzymały bo każdy by był zniechęcony przez właśnie takich amatorów w stawianiu serwerów.

Opublikowano

Xenox to "żałostwo". Serwer only for IS. O tak, dawać kaske...

Nie polecam, i oby żeby padł

z 4fun jest też DivineWorlds2 bardzo dobry

Zobacz sobie IS, zbroje i bronie są. Nq.

1339914697-U390698.png

Opublikowano

Ja bym zagrał na serwerze classic. Exp taki jak na pl-u, bez tych wszystkich nowych map itp. Najlepiej jakby serwer był taki, jak za czasów Polskiego Metina 2008.

Ale cóż, to tylko marzenia.

Co do tematu, ja lubię sobie zagrać od czasu do czasu na jakimś 4fun, tylko dla pvp. Ostatnio szukałem takiego serwa i muszę przyznać, że znalazłem ich tylko kilka.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Jak chcecie taki serwer to zapraszam do pisania na gg do kolegy LayoS szykuje sie on do robienie nastempnego serwera wyruchali go 2 razy i szuka teraz spoko ekipy... I pomysłow na serwer... Bo on raczej robi medium hard a teraz chce zrobic cos innego

Pozdrawiam

5jw512.jpg

Opublikowano

...

Nie, nie ma braku serwerów 4fun... tylko wy gracie na coraz łatwiejszym, aż chcecie więcej...

Po prostu nie potraficie grać.

A jak chcesz się odzwyczaić od tego to pograj na koreanie przez jakiś czas.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Zacznijmy od tego ze wam zaden serwer nie pasuje:

- easy : za latwy

- 4fun : za duzo broni i wgl

- medium : u was to " gowno"

- hard : za ciezki wolicie pl'a

wiec nie wiem po co ten temat

ban.gif

Opublikowano

Jak robi ktoś privva niech zrobi takiego raty po 150~250

Max lv 250 Zbroje do 34/42 +9 u handlarzy Tak samo jak bronie do 30-40 lv +9 u handlarzy

Do 85 exp na mapkach jak na pl'u od 85 new mapka do 120-130

A poźniej od 125 mapka na ktorej exp leci tylko w pt i tak do 250lv.

System Ulepszen taki

Bojowy-->Syrek-->I Coś

Itp

Zbroje

Stalka-->Szmaragd-->Hwang

Bizuteria tak jak na pl'u lub

Biżuteria z niebh łez-->Biżu Smoka

Ulepszacze-Perły/broszurki

Opublikowano

ja tam bym zagral na serwie typu chinoli sprzed 2 lat albo lepiej

max lvl niechby byl 105 zeby kazdy mogl wbic kazdy skill na M

stat po 95

zbroja stalka albo jakas niewiele roznica sie od stalki jedna po niej

z broni na 65 do zrobienia 2 ta pierwsza latwiej a na ta pozniejsza juz trudno

mapki to tylko red las i atla v1 nic wiecej tylko zeby dopasowany dobrze byl exp

bronie na 75 standard

zadnej bizuterii dajacje po 50k pz albo czegos ale standardowa

ulepszacze perly dropiace z metkow i z malzy malze raz na jakis czas zeby dropily z mobow na podobnym lvl do naszego

exp taki zeby w 1 dzien dalo sie wbic 75-80 potem trudniej tak do 95 i do 105 juz trzeba by bylo expic sporo a nie 5 min i sie ma wszystko

bo nie wiem jak wam ale rzygac mi sie chce 250lvl wielkimi statami 20 nowymi zbrojami i broniami miliardem map naprawde na kazdym serwie to jest

18706.png
Opublikowano

A nie można po prostu zrobić serveru Easy z wolniejszym expem? Oraz średnią ilością broni i małą zbroi?

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Wszystko możliwe ;P

Ja robię swój serwer i właśnie się zastanawiam czy zrobić 4fun czy medium ale z tego co tu pisze to raczej 4Fun.

Tylko wiecie jak uda mi się cała baza dopiero poszukam sponsora lecz nie chce nic obiecywać. Ale zobaczymy co i jak.

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Opublikowano

na serwerze medium/hard gdyby był dobry, ekipa by ogarniała i nie trzeba by było wydawać kasy na IS zagrałoby sporo osób pewnie. ale to by musiało być na takiej zasadzie, że wszystko w sklepach pierścienie expa etc, tylko exp wolniejszy (mi by pasowało takie raty jak PL) ale powiedzmy około 100% tak samo reszta rat. ulepszacze ciężko, ale nie za ciężko dropnąć. ale wracając do tematu. brakuje porządnych, stabilnych serwerów easy. wychodzą same hardy i mediumy co zniechęca fanów easy/4fun i rezygnują całkiem z gry. wystarczyłby jeden, ale porządny serwer easy bez eq etc. w IS, wszystko do zdobycia w grze, exp około 1000% yang max 100% żeby można było coś w sklepikach wystawiać bez dropu śmieci dużo by się rozpisywać, a spać się chce. może jeśli ktoś będzie zainteresowany zrobieniem serwera easy to odezwie się na PV to podrzucę jakieś pomysły ;d a tymczasem dobranoc ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...