Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] CF

slibes34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pytanie otóż to zdaża się podczas gry w CrossFire, że lagnie mi pożądnie i ''dupa'' obraz staje się czarny, zawiesza się i po różnych trickach typu ''ALT+CTRL+DELETE'' wyskakuje mi pulpit i pokazuje mi się napis z błędem z CF.

Proszę pomóżcie nie wiem co zrobić po takim lagu gra mi się nie wyłancza ale wywala mnie z serwa :(

Czy to spowodowane jest kartą graficzną czy co innego?

Opublikowano

Kompa mam bardzo starego :D :D :D

PROCESOR: AMD SEMPRON 2200+

1.5 GHz

PAMIĘĆ: 1024 MB RAM

SYSTEM OPERACYJNY: MICROSOFT WINDOWS XP PROFESSIONAL (5.1 , KOMPILACJA 2600)

KARTA GRAFICZNA: RADEON 9200/9250 SERIES

Hmm.. chyba już wszystko wymieniłem B) B)

Gość patrykkos
Opublikowano

No procesor masz 1.5 Ghz to takie jest minimalne wymaganie dla CrossFire, rekomendowane to 2 Ghz ale to nie ma nic wspólnego z twoim błędem.

Może po prostu masz coś z połączeniem sieciowym, coś Ci się rozłączy, dostajesz DC i gra się wyłącza ? :P

Opublikowano

Po prostu gram a tu nagle lag i przez chwile obraz nie ruchomy po chwili czarny obraz (głos cały czas jest) i po kilku sekundach pokazuje się błąd i wywala z serwa... :mellow: :mellow: :mellow:

Gość patrykkos
Opublikowano

Wg mnie masz jakieś zakłócenia z netem, mój kolega kiedyś tak miał.

Wejdź w: start - panel sterowania - połączenia sieciowe - PPM na połączenie sieciowe - napraw

powinno ci naprawić błędy jeżeli to wina internetu

:D

Gość patrykkos
Opublikowano

Powinno Ci tam odnowić adres IP itp. sprawdź czy teraz będzie error

Opublikowano

Zapewne chodzi Ci o "client error'y". ;) Tak nie raz jest jak załapiesz jakiegoś buga lub "wpadniesz w ścianę" wtedy Ci wywala z gry. ;) Wyskakuje Cię coś takiego jak Client Error 24_01 coś tego typu ? Jeśli tak to nic na to nie poradzisz. Musisz grać ostrożnie i nie skacz za bardzo, bo ścianach, pudełkach itp. ,bo wtedy jest właśnie szansa na to, że Ci wyskoczy client error. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Gość patrykkos
Opublikowano

Zapewne chodzi Ci o "client error'y". ;) Tak nie raz jest jak załapiesz jakiegoś buga lub "wpadniesz w ścianę" wtedy Ci wywala z gry. ;) Wyskakuje Cię coś takiego jak Client Error 24_01 coś tego typu ? Jeśli tak to nic na to nie poradzisz. Musisz grać ostrożnie i nie skacz za bardzo, bo ścianach, pudełkach itp. ,bo wtedy jest właśnie szansa na to, że Ci wyskoczy client error. ;)

Tylko, że slibes nie powiedział, że dostaje Clienta. Ten kto gra w CF'a zna na pamięć te errory, więc jakby to było to, to by napisał

W jego poście nie ma nic na temat Errora

:D Chyba, że nie napisał o jakimś błędzie.

Opublikowano

Tylko, że slibes nie powiedział, że dostaje Clienta. Ten kto gra w CF'a zna na pamięć te errory, więc jakby to było to, to by napisał

W jego poście nie ma nic na temat Errora

:D Chyba, że nie napisał o jakimś błędzie.

Ułamek pierwszego posta :

zawiesza się i po różnych trickach typu ''ALT+CTRL+DELETE'' wyskakuje mi pulpit i pokazuje mi się napis z błędem z CF.

Proszę pomóżcie nie wiem co zrobić po takim lagu gra mi się nie wyłancza ale wywala mnie z serwa

Kolejny post :

Po prostu gram a tu nagle lag i przez chwile obraz nie ruchomy po chwili czarny obraz (głos cały czas jest) i po kilku sekundach pokazuje się błąd i wywala z serwa...

:mellow: :mellow: :mellow:

Napisał o błędzie i jak dla mnie się kojarzy właśnie z Client Error'em. ;) Ale cóż mogę się mylić. ;) Niech slibes się wypowie teraz na ten temat. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Ech to jest w sumie error ale macie po równo racji. Błąd wyskakuję ale kurde nie pamiętam czy z karty graficznej czy z xtrap musiałbym to dziś jeszcze raz przeanalizować i dam w tym poście znać w każdym bądź razie po prostu sobie w grze idę aż tu nagle lag, robi się czarny obraz i lipa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...