Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTX 570 - Direct CU II czy Windforce 3x

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

testowałem sobie ostatnio GTX 560 Ti wersje z 448 rdzeniami CUDA, jest dobra, ale chce ją wymienić jednak na GTX570 i właśnie tak się zastanawiam która wersja by była lepsza, Direct CU II od firmy ASUS, czy może Windforce 3x od Gigabyte

różnica jest ok 20zł ale mi bardziej chodzi o wydajność i która wersja lepiej chłodzi

ogólnie byłoby dobrze gdyby karta pasowała do obudowy Aerocool Strike-XGT/BL i żeby nie przekraczała 1200zł, którą wersję GTX'a 570 polecacie?

Opublikowano

448 cuda po o/c na 950MHz przegania/dogania GTX580, więc ja bym zostawił. Wiem, bo sam miałem SLI, ale sprzedałem.

Żeby nie było OT:

Ani to, ani to. Oba chłodzenia to suszarki.

Opublikowano

to jaka wersje gtx'a 570 byś polecił

@ tylko że ta wersja 560'Ti też jest głośna i gorąca dosyć i w grach bardzo mocno grzeje i hałasuje

Opublikowano

Ty nie wiesz co to hałas. Cooler 448core to pikuś w tych co podałeś ;p Może masz nie dociśnięty cooler? Ja nie miałem takiego problemu z nimi. Jeśli chodzi o 570 to Phantom jest najlepszy.

http://www.proline.pl/?p=GAINWARD+GTX570+PH

Opublikowano

trochę minęło od ostatniego posta, ale mam kilka pytań

w procku jest zintegrowana grafika (i5 2500k) ale na płycie nie (ASRock P67 Pro B3), więc czy da się jakoś skorzystać z niej? I czy da się w jakiś sposób podpiąć pod kompa TV/monitor? (chwilowo bez karty jestem, ale to nie szkodzi ;p )

http://www.morele.net/karta-graficzna-gainward-gf-gtx-570-1280mb-426018336-1732-361548/

zauważyłem że ta wersja ma taktowanie pamięci 1950MHz a inne mają ok 3800MHz

to jakiś błąd czy tak jest. Jeśli tak jest to czy to jakaś wielka różnica wydajnościowa?

Opublikowano

1950MHz to jest rzeczywiste taktowanie, a to ok. 3800MHz to efektywne.

P67 niestety nie obsługuję integry Intela. Nie ma odpowiednich wyjść. Dopiero Z68,H77 mogą to wykorzystać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...