Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozluźnienie atmosfery przed świętami :)

Zavetti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem. Ten temat jest czysto opiniotwórczy, nie wiedziałem gdzie to napisac, ale uznałem, że warto podzielić się z Wami moją opinią odnośnie ostatnich wydarzeń na MPCforum. NA WSTĘPNIE PROSZĘ O KULTURĘ WYPOWIEDZI W TEMACIE. W związku ze sporą liczbą tematów o elicie dla aceboya i negatywnej opinii administracji o tym pomysle postanowiłem napisac ten temat, zawierający kilka faktów. Na początku proszę Global Moderatorów o zostawienie tematu otwartego. Na pewno wolicie, żeby dyskusja była prowadzona w jednym temacie na poziomie niz w wielu innych, gdzie kazdy obrzuca się mięsem. Każdy post łamiący regulamin będe raportował i zamknę temat gdy uznam, że poziom wypowiedzi został znacznie zaniżony. Dajcie tylko userom możliwośc wyrażenia swojej opini. Oczywiście, jeśli szanują oni godność i szanują innych użytkowników MPC :).

Pierwsza sprawa - degradacja Ace Boya. Nie znam dokładnie szczegółów, ale podobno stracił rangę dlatego, że poróżnił się z kokoszem co do praw moderacyjnych SPATA.

W mojej opinii AceBoy postąpił słusznie, przełożył dobro działu (MT2) i użytkowników ponad wszystko, co spotkało się z odrzutem ze strony administracje. Fakt, SPAT nie był świętoszkiem, jak każdy z nas, ale na moderowaniu znał się jak mało kto. Niby wszystko spoko, ale...

Mimo, że nie zgadzam sie z wieloma decyzjami kokosza i wciąż nie wiem czemu niektórzy exmodzi są traktowani inaczej ze względu na awans Geoninga na Globala - to wciąż on jest właścicielem MPC. Decyzji o degradacji AB nie ustanowiono w wąskim gronie GM'ów, czy pozostałych administratorów, tylko kogoś, kto opłaca serwer i pozwala nam tu być. I z doświadczenia wiem, że ciężko jest przekonac kokosza do zmiany zdania co do kogoś. Jak ktoś kiedyś powiedział " Zaufanie łatwo stracic, a trudniej zyskac ". Więc doradzam - mimo odmiennych zdań (ja również uważam, że AceBoy wciąż powinien być GM'em) zahamowanie emocji i uszanowanie decyzji.

Druga sprawa, od której aż huczy w sugestiach i newsach w życia forum. Elita dla AceBoya. Cóż. Również uważam, że na nią zasługuje. Na pewno bardziej niż ja. W sumie, AB nie jest jedyną osobą, która ma niższą range niż zasługi. Najlepiej widać to na przykładzie - przez 1.5 roku modowania Silkroada i krótki epizod GM dostał exmoda, podobnie jak Koniuh po 2 tygodniach moderowania Minecrafta. No offence, to po prostu pierwszy przykład, który przyszedł mi do głowy.

Do sedna.. Kiedyś po rezygnacji MrPiotrka122 (dostał exmoda) zdziwiliśmy się, że nie dostał elity. I bodajże M@niek powiedział wtedy bardzo mądre słowa:

"Z Elitą, czy bez, Piotrek był i będzie ważną częścią MPC i bez względu na rangę uważać go możemy za naszą elite"

W stu procentach to popieram. I jeśli nie można wywalczyć dla niego elity, z szacunku do jego pracy (postawienia na nogi Silkroada i jego dalsze prowadzenie) - szanujmy go jako elite. Szczerze, zielony kolorek nic nie zmienia. Większośc osób z tą rangą wciąż prywatnie się nie zmieniła, bo dla nich to nic nie znaczy, oprócz poszanowania ich pracy przez administrację. Na swoim przykładzie. I na elicie, czy na MML, bądź exmodzie, krytykowałbym idiotyczne decyzje, czy idee. Podobnie jak inni - kolorek na forum nie zmienia człowieka. Wciąż jest takim samym organizmem z krwi i kości, z tą samą osobowością.

I na koniec, odnośnie awansu Wrednej.

Obecnie dzieli obowiązki MK i GMa. Na pewno nie jest jej łatwo, ale nie spisywałbym nikogo na straty na samym początku. duds (chodź to dwie inne osobowości) też na początku była hejtowana, obecnie mało kto powie o niej złe słowo. Zawsze przyjmuje zasade - dopóki ktoś czegoś nie zjebie, to na niego nie najeżdżam. I Wam też to proponuję. Od warna zawsze można się odwołać, jeśli nie dacie rady u GM w sugestiach to u administratorów. Fakt - trudno ich złapać, ale warny się nie przedawniają i zawsze można je zdjąc.

Żeby nie było, że ten temat jest wymuszeniem, czy lobbingiem. AceBoy i Lenart moim zdaniem powinni dostać elitę, Mateq exmoda i goldmembera, Bastian103, Pro kiki Junior, Cheatek i SPAT - exmodów. Mam też nadzieję, że zmieni się stosunek global moderatorów (nie chcę wytykać palcami, więc ogólnie odnoszę się do grupy) do moderatorów a tym bardziej użytkowników. No cóż, moja prywatna opinia, nie wszysto można w życiu osiągnąć.

Zluzujmy - są święta, bawmy się dobrze w gronie rodzinnym, a nie hejtowaniem innych na forum.

Pozdrawiam, Zavetti

Opublikowano

Ależ się napisał, ale nie wiem w dalszym ciągu po co to pisałeś? Dyskusja n/t elite dla AB i reszty (cichym mruczeniem - ten temat zaraz będzie close -)

Ja również podzielam twoje zdanie n/t. Nic dodać, nic ująć.

Opublikowano

Cóż ostatnio szlachta mpc robi niezłe prezenty userom.

Np.

http://www.mpcforum.pl/topic/599800-artmasxaa-maxiu/

Degradacja+ perm. Za co? Za nic.

Żeby nie było, że ten temat jest wymuszeniem, czy lobbingiem. AceBoy i Lenart moim zdaniem powinni dostać elitę, Mateq exmoda i goldmembera, Bastian103, Pro kiki Junior, Cheatek i SPAT - exmodów

Nie będę ruszał sprawy AceBoy'a. Wszyscy wiem co on zrobił dla forumka.

Lenart powinien mieć elitę za dział CA.

Wszystkim Tym których wymieniłeś należą się exmodzi.

Wredna została GM. Z tego co wiem nie ma z Nią żadnych problemów.

W końcu ma robotę GM i MK, a zaraz otwarta rekrutacja.

To chyba na tyle co mam do powiedzenia.

Dobrze, że przynajmniej jeden taki temat :)

Dziękujemy Żabejbi!

Wesołych Świąt dla mpc :)

Opublikowano

H3h co do A.B. nic nie mam.

Czy ma elite czy nie ma , tak samo jak lenart w sercu mym bd , i bd pamiętany za takiego i takiego.

W moim wypadku , super ludzi.

Cóż..co do administracji przyznam , że głęboko brakuje tutaj osób.

A jak rmcf'a nie ma , jest kokosz i jest gorzej ;/

Opublikowano

Ależ się napisał, ale nie wiem w dalszym ciągu po co to pisałeś?

Bo nie miałem co robic w pociągu i fakt, że przed swiętami są konflikty na forum mnie przeraża :c.

Opublikowano

Bardzo mądre słowa ;)

Popieram, aby niektórzy dostali te exModki, a inni Elite ;)

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Opublikowano
Obecnie dzieli obowiązki MK i GMa. Na pewno nie jest jej łatwo

DOBRA BEKA NIE JEST ZŁA.

Seldek nam tłumaczył na ts że jej obowiązkami nie jest wykonywanie raportów elo.

A w tym mk gówno robi

1325541807-U460344.png

|Member|Pro User|

Opublikowano

Jeżeli o mnie chodzi, to tak naprawdę nie zwracam zbytnio uwagi, jak w aktualnej sytuacji jestem postrzegana, czy traktowana. Wiem przynajmniej, kto z moderatorów, znajomych, mentorów oraz mmt był nieszczery i jak potrafi zazdrość, czy chęć zaistnienia w postaci pisania obraźliwych postów/tematów zmienić człowieka. :)

Ale cóż, człowiek ma chyba taką tendencję w sobie zakodowaną.

Co do reszty. Musicie zdać sobie sprawę, że decyzje administracji odnośnie zdejmowania i nadawania rang nie dotyczą zwykłych użytkowników.

Raha@ Zav prosił, by dyskusja tutaj była prowadzona na poziomie.

Opublikowano

HEJTOWANIE RĄK NIE BRUDZI!

Z tego wszystkiego mogę się ustosunkować tylko do sprawy Piotrka, który został de facto wydymany, bo pewien zielony obiecał mu Elitę.

Opublikowano

Raha, jeśli chcesz tak tutaj gadać, to nie twój poziom ani skill, więc nie wracaj do tego tematu lepiej.

Co do tematu, Administracja wybiera, sprawy są poruszane w tajnym dziale, chociaż nie zawsze, nie ma co się sprzeczać, bo i tak nie wygracie. :)

A co do elity dla AceBoya:

"Z Elitą, czy bez, Piotrek był i będzie ważną częścią MPC i bez względu na rangę uważać go możemy za naszą elite"

Pozdrawiam. ;)

Opublikowano

Zavetti, bardzo fajny felietonik, możesz go napisać na blogu MPC - tam takie rzeczy powinny mieć miejsce. Tutaj zamykam temacik i życzę Ci wesołych radosnych świąt ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...