Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na słaby komputer.

MapetOfWar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, znowu podobny temat. Mam słaby komputer, ale działa mi minecraft. Gdy go pierwszy raz odpalilem byl cholerny lag, i musialem laptopa zresetować. Zainstalowalem optifine i gówno to dało szczerze mówiąc, bo nic się nie polepszylo a zmienilem opcje na jak najlepsze, fps mam 2, więc ... nie wiem, da się to jakoś polepszyc? Musze z tym laptopem wytrzymac do wrzesnia, wtedy bedzie nowy. A bez minecrafta i poradników, to lipa. Pomóżcie :)

Opublikowano

Podaj specyf. laptopa. Skoro na Optifine, masz tylko 2 fps'y to nie liczył bym na cuda. Poczekaj na nowego kompa.

Nazwa komputera: LAPTOP-F2 System operacyjny:Microsoft Windows Xp Professional (5.1, kompilacja 2600)

Producent

Systemu:FUJITSU SIEMENS Bios: VER 1.00PARTTBL Procesor: Genuine Intel ® CPU T1400 @17.3 GHz (2 Cpus) Pamięć :1790 MB ramu Wersja

programu

DirectX : DirectX 9.0 c

:)

Do wrzesnia nie chce mi sie czekac

:D

Opublikowano

Ile masz ramu ?

Ja mam 1gb około i mi dochodzi do 120 fps na serwie skkf z optifine

Poustawiaj sobien a opcje na najniższą grafikę może ci dojdzie do 20 fps

Ja mam takiego kompa

windows xp home edition wersia 2002 dodatek service pack 3

Komp intel pentium dual cpu T2310 1.46Ghz 790 mhz 1.50 gb ramu

Opublikowano

Ile masz ramu ?

Ja mam 1gb około i mi dochodzi do 120 fps na serwie skkf z optifine

Poustawiaj sobien a opcje na najniższą grafikę może ci dojdzie do 20 fps

Ja mam takiego kompa

windows xp home edition wersia 2002 dodatek service pack 3

Komp intel pentium dual cpu T2310 1.46Ghz 790 mhz 1.50 gb ramu

mam 1,5 GB ramu, wgrałem optifine, i nadal mi nie działa, jak się na tym lepiej znacie to możecie mi wytlumaczyc na skype, albo na wiadomościach czy cokolwiek, mój skype: kamilxd1231 A jezeli chodzi o fps to mam ciągle 2,3 rekord to 6 :)
Opublikowano

mam 1,5 GB ramu, wgrałem optifine, i nadal mi nie działa, jak się na tym lepiej znacie to możecie mi wytlumaczyc na skype, albo na wiadomościach czy cokolwiek, mój skype: kamilxd1231 A jezeli chodzi o fps to mam ciągle 2,3 rekord to 6 :)

Może dysk do wymiany ?

Ja miałem stary dysk to miałem 12 fps kupiłem używany u gościa co mam sprawdzonego to mam 120 na najniższych.

Opublikowano

Jak masz słabe gpu mozesz zmniejszyć rozdzielczośc w ustawieniach windowsa.Może to cos da :)

Ja się na tym nie za bardzo znam, mogłby mi ktos to wytlumaczyc?
Bywalec
Opublikowano

Zainstaluj texturpacka pogarszającego grafikę.

Zobacz:

http://www.mpcforum.pl/topic/421768-tutjak-wyeliminowac-zacinanie-sie-minecraft/

5jJNSGS.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...