Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rombot nie chce atakowac mobów

startrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z rombotem. Chodzi o to że robię sobie skrypt na zbieranie rzeczy do misji dziennych. Porostu chciałbym żeby chodził i bił dziki w wyjących górach i zbierał szable dzika. No i cóż chodzi sobie od punktu do punktu ale nie che bić żadnego mobaka :(. Początkowo jeszcze mobki same go biły więc nie było problemu, ale teraz poziom ma za wysoki i mobki nie chcą same bić. Nie wiem o co chodzi że nie che mi bić mobków. Konfiguracje mam domyślną próbowałem grzebać w <!-- Combat options --> ale bez rezultatu. Levle mobków które ma niby bić są ustawione na:

<!-- Attack monsters 3 levels above or 10 below your level -->

<option name="TARGET_LEVELDIF_ABOVE" value="3" />

<option name="TARGET_LEVELDIF_BELOW" value="18" />

Może ktoś pomoże co trzeba zmienić żeby wymusić żeby atakował mobków.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Kim grasz (klasa) ? Być może wystarczy zmienić typ walki z ranged na melee.

<option name="COMBAT_TYPE" value="melee" />

<option name="COMBAT_RANGED_PULL" value="true" />

<option name="COMBAT_DISTANCE" value="200" />

<option name="MAX_FIGHT_TIME" value="15" />

<option name="DOT_PERCENT" value="90" />

<option name="ANTI_KS" value="true" />

<option name="MAX_TARGET_DIST" value="225" />

<!-- Attack monsters 3 levels above or 10 below your level -->

<option name="TARGET_LEVELDIF_ABOVE" value="30" /> -atakuj o 30 lvl wieksze od twojego

<option name="TARGET_LEVELDIF_BELOW" value="30" /> - atakauj o 30 lvl nizsze od twojego

spróbuj zmienić te opcje i daj odpowiedz czy działa

Opublikowano

Całkiem niedawno miałem podobny problem, chciałbym wypróbować te opcje podane tutaj, ale zapomniałem jaka jest komenda do ustawien waypointów ;/ Mógłbym prsić o podanie?

To było tu:

http://www.mpcforum....xp-zlote-jajca/

Ale juz nie ma z tego co widzę, są opcje do zmieniania w notatniku, ale nie ma komendy, któa uruchamia opcje ustawienia waypointó na atakowanie i zbieranie.

Edit: A najlepsze, że google odsyłą do powyższej strony a w opisie linku jest fragment: "1 na klawiaturze numerycznej ustawiamy waypoint do atakowania mobów" niestety nie ma komendy, a na stronie nawet nie ma tego zdania

Opublikowano

Dzięki wielkie electroman, wygląda na to że teraz działa. Ten alt do dziennych jest wojownikiem. Nie wiem do końca co pomogło. Dałem zarówno "melle" jak zwiększyłem TARGET_LEVELDIF_... do 30. Wcześniej probowałem z "melee" ale nie pomagało może jednak TARGET_LEVELDIF_BELOW musi być ustawiony na dużo większym poziomie. Nie wiem do końca o co chodzi ale działa a to najważniejsze.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...