Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanko] lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko do osób co zajmują się pluginami na serwerze i innymi takimi sprawami z tym związanymi. A wiec chodzi o to, ze jest 18 pluginów na serwerze, ale sa duże lagi i bardzo czeste crash'e. Admin, który zajmuje się tymi sprawami, nie ma teraz wystarczającą ilość czasu żeby to wszystko ogarnąć, wiec tutaj moja prośba do was, abyście powiedzieli mi co można usunąć, podmienić czy cokolwiek innego :] i ewentualnie podali linki do pluginów na zamianę

Z góry dziekuje :)

Tutaj link do zdjecia z pluginami http://imgur.com/BFT2T

A tutaj maszyna serwera:

? Płyta Główna: Tyan S5383G2NR Chipset: Intel 5000P

? CPU: 2x Intel Xeon E5410 (12M Cache, 4x 2.33 GHz)

? RAM: 12GB Kingston ECC (667 MHz) CL5

? HDD1: 2x OCZ Vertex 2 SSD 2,5 50 GB

? HDD2: Barracuda NS! ES.2 SATA 3,0 Gb/s 250 GB

Opublikowano

Ehh... wycinka z consoli nie mogę dać, bo nie mam dostępu do tego (jestem tylko graczem) :< ale net to 100Mbit/s

Wiem ze z tego co podałem nie da się dużo pomóc, ale chciałem chociaż spróbować :]

i jeszcze dodam że na tej maszynie jest postawiony Vt, Ts3 i cod4, ale admin mówił ze maszyna nie jest wykorzystywana nawet do 50%

Opublikowano

Może i nie jest wykorzystywana w 50%, ale pewnie vt ts3 i cod4 żrą dużo neta przez co jest duży ping i serwer nie nadażą bo procesy .jar zżerają dużo zasobów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...