Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Domena .TK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie.

Jak zrobic zeby na domenie tk gdy przegladam jakis temat zeby adres byl np. twojanazwa.tk/viewtopic.php=24

Bo teraz mam normalnie twojanazwa.tk bez tego viewtopic.

Mysle ze zrozumieliscie.

ukmrF.png

Opublikowano

A to nie chodzi o to że jest metoda Post albo Get ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Usunalem ta domene, wiec moze mi ktos powiedziec co mam po koleji zrobic.

Strone posiadam na cba.pl

Dzieki za pomoc.

ukmrF.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest php, poprostu po wpisaniu index.php?trololo=12 plik index.php odbiera dane trolololo o treści 12, a więc w skryptach for jest to zrobione tak że plik index php odbiera id tematu z viewtopic i pojawia się się temat o danym id ;)

Opublikowano

Po prostu musicie zarejestrować domenę .tk, nie alias, i wpisać tam dsny swojego hostingu.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

//Kiedyś dodałem tu odpowiedź z opisem "jak to zrobić", lecz ataki...

1) Wchodzisz w http://www.dot.tk/ i wpisujesz swoją domenę...

2) Teraz pod "Use your new domain" zaznaczasz "Use DNS"... Teraz pokaże Ci się tabelka i wybierasz opcję Your own DNS.

3) W Server name wpisujesz 1 dns (jak masz cba to ns2.cba.pl, a nastepnie w 2 Server name wpisujesz 2 adres DNS (jak masz CBA.pl to ns2.cba.pl).

4) Teraz wchodzisz w panel usera na CBA.pl i wchodzisz w zakładkę "Domeny" i "Aliasy" i tam wpisujesz swoją nazwę strony (bez http:// i www.) np. TwojaStrona.tk i akceptujesz :)

897771404427433574016.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...