Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. zarabiania w YT

jake345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie dot. tego pkt w regulaminie o zarabianu na filmach na YT

Jakie typy filmów są odpowiednie?

Podstawowe wytyczne są proste: aby film wideo został dopuszczony, musisz posiadać prawa do dystrybucji na cały świat do wszystkich materiałów zawartych w filmie, a sam film musi być zgodny z naszymi Warunkami korzystania z usługi oraz Wytycznymi dla społeczności.

Oznacza to, że jesteś twórcą wszystkich elementów filmu i nie sprzedałeś innemu podmiotowi wyłącznych praw do wykorzystania komercyjnego. Jeśli film zawiera treści utworzone przez kogoś innego, musisz mieć pisemne pozwolenie na ich używanie i uzyskiwanie z nich przychodów.

Czyli jeżeli nagram materiał z np. COD to nie mogę go wrzucić?

http://scr.hu/0y4/5lvpy

http://scr.hu/0y4/t76rc

muszę to wszystko wypełniać prawdziwymi danymi?

Opublikowano
Czyli jeżeli nagram materiał z np. COD to nie mogę go wrzucić?

Rzadko co piszę w pogaduszkach, ale tak jakoś natrafiłem na ciekawy temat.

Ogólnie rzecz biorąc z zarabianiem na YT i grami jest różnie. Zależy jaka to gra. Niektórzy producenci nie chcą by na ich grach "zarabiano" na YT. Czasem możliwość zarabiania na filmie jest z tego powodu blokowana.

Są też jaja z CMS'ami, a szczególnie z "Agorą", która wysyła roszczenia do filmów, YT wtedy sprawdza zgłoszenie, a piniążki z reklam idą do osoby, która to ten filmik zgłosiła.

Roszczeń pozbyć się nie da. W odwołaniu musisz napisać, że Let's Play to forma tutoriala, w którym pokazujesz widzom jak przejść daną grę i czekać aż szanowny YT odrzuci roszczenie.

Mam nadzieję, że tym małym, chaotycznym tekstem uświadomiłem co nieco ;)

y5r5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...