Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Permissions

K4P1K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Ponieważ nie umiem konfigurować pluginu Permissions, to właśnie ze względu na niego postanowiłem ściągnąć gotową paczkę, przerobić na "swoją". Właśnie przy konfigurowaniu tego, jakże, znienawidzonego pluginu, natrafiłem na linijkę:

inheritance:
  - Gracz

Będę bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mi powiedział, o co chodzi z nią.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Bywalec
Opublikowano

Słowa/ wyrazu:

Inheritance

dokładnym znaczeniem, jest po prostu słowo Dziedzictwo.

Na prostszy i bardziej zrozumiały język można to nazwać Odpowienikiem.

Jeżeli wpiszesz Do grupy VIP:

inheritance:
	  - Gracz

To VIP, będzie miał te same uprawnienia co gracz i dodatkowo te które dopiszesz poniżej w permissions ;). Jeżeli nic nie dopiszesz, będzie po prostu jak zwykły Gracz. ;).

5jJNSGS.png

Opublikowano

To jest dziedziczenie , czyli np , jak robisz Vipa to jak wpiszesz tam gracz to nie musisz pisać permissions na gracza i vipa tylko od razu Ci się dodaje ( mniej pisania masz )

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Czyli wystarczy, że wpisze to inheritance, a później dopiszę komendy VIPa, to VIP będzie miał te same komendy co gracz i jeszcze te dopisane przeze mnie?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

A czy jak mam VIPa, i on ma dziedzictwo rangi gracz. Czy jak zrobię SuperVIPa, i dam mu dziedzictwo rangi VIP, to będzie miał komendy i gracza i Vipa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...