Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

porady dla newbie

VTre3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam 4 lvl jestem nowy mam 2 postacie annie i poppy

na annie grałem 2 razy za 1 razem 3/3/5

za 2 razem 0/8/2 xD

na poppy 9/4/2

mam problem z wybieganiem i 50% to mnie dedały miniony i wierzę

podajcie jakies przydatne rady

aha i tak btw jaka next postać

Opublikowano

Najważniejsza rada używaj głowy i myśl sensownie. Jeśli przeciwnik ma mało życia i ucieka pod wieże a ty też jesteś osłabiony nigdy za nim nie goń (chyba, że uda ci się flashnąć czy cokolwiek zaraz po zabiciu). Lepiej odpuścić i spróbować następnym razem.

Staraj się unikać sytuacji gdzie przeciwnik ma przewagę liczebną (wyjątkiem jest kiedy ty jesteś mocno wyfeedowany i możesz przyjąć na siebie ciosy, a przeciwnicy mają słabsze itemy)

Poznaj dobrze swoją postać, jego spell combo, co działa najlepiej na danej postaci i jak się dana postać zachowuje.

Graj drużynowo, nie olewaj swoich teammatów i staraj im się pomagać kiedy to możliwe.

Kupuj wardy - to bardzo ważna i równie ultra przydatna rzecz. Trzeba je tylko umiejętnie rozstawiać.

Z postaciami narazie eksperymentuj, kupuj nowe postacie i odpowiedz sobie na pytanie którym rodzajem postaci gra ci się najlepiej. Czy to jest AP Carry , Tank czy AD Carry, znajdziesz sobie bohatera który będzie ci odpowiadał.

Opublikowano

Jeżeli 50% to cie wieże i miniony zabijały to widzę, że samouczka nie oglądałeś dokładnie ;]

Pooglądaj pare streamów, ściągnij lolrecorcdera i w nim ściągnij pare replay'i z 2000 elo.

Lub zagraj kilkadziesiąt gier, innego wyjścia nie ma, żeby przekazać ci całą praktyczną wiedzę musiałbym spędzić kilka nocy na forum.

Pamiętaj praktyka czyni mistrza.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jakiś let's play z lola na yt obejrzyj. Ja zanim zagrałem pierwszy mecz to już miałem sporą wiedzę o lolu :D

A najlepiej byłoby, gdyby nauczył Cię jakiś znajomy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Jak dedasz przez miniony to się chowaj za swoimi.

Jeśli masz w miarę ogarnięty team to róbcie gangi. (Wyskakujesz z krzaków i nawalasz)

Jak masz team fight to focusujcie 1 osobe.

Opublikowano

Na razie pograj sobie na botach, poziom begginer(początkujący).

Potem idź na customy.

Staraj się nie dedać na siłę i zdobywać killa jeżeli to jest nie wykonalne.

Uważaj na wieże, najlepiej atakuj przeciwnika przy wieży, który ma mało HP, gdy twoja fala minionów atakuje wrogą wierze, ale musisz mieć refleks, bo wieża może się szybko na ciebie rzucić.

Opublikowano

Na razie pograj sobie na botach, poziom begginer(początkujący).

Potem idź na customy.

Staraj się nie dedać na siłę i zdobywać killa jeżeli to jest nie wykonalne.

Uważaj na wieże, najlepiej atakuj przeciwnika przy wieży, który ma mało HP, gdy twoja fala minionów atakuje wrogą wierze, ale musisz mieć refleks, bo wieża może się szybko na ciebie rzucić.

Pod żadnym pozorem nie graj z botami!!! Grając 2 miesiące na botach będziesz umiał tyle, co po tygodniu na normalach. Pamiętaj, że nikt miszczem się nie urodził, bo trening czyni mistrza a boty to żaden trening, chyba że chcesz se pente nabić

Opublikowano

@up

Ja nie mówię o miesiącu grania na botach, wystarczy jeden/dwa mecze na botach żeby zrozumieć co trzeba robić, żeby dobrze grać, tam poznajesz slogan gry...

Opublikowano

Najlepiej gdybyś miał kolegę który by Ci wszystko wytłumaczył co to Ap Ad Tank itd. Ja tak miałem . Na początek polecam Ci jakiegoś offtanka np. Dr Mundo - Nie będziesz szybko padał a jeśli będziesz dobrze wykorzystywał R i tasaka to szybko nie padniesz :)

Uwaga Spoiler Tylko +18 !!!

Zboczuch ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...