Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Sprawdzony build do Wukonga

krakers97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dwa miesiące temu jak nie więcej był wukong w rotacji, grałem nim non-stop. Miałem staty po 15/1. Po dwóch miesiącach kupilem go sobie bo wcześniej chciałem uzbierać, ale kupowałem inne postacie. Męcze go od kilku tygodni i nadal mi słabo idzie. Nie wiem jak to możliwe, że tak koksiłem, może dlatego, że miałem wtedy około 20-25lvl. Kupująć itemy w AD robie z postaci AD Carry. Jest taka kosa, że wygram 1v1 z każdym, nawet Vayne nafeedowana się nie oprze. Za nim te itemy kupie to staty mam 1/10. Potrzebuje sprawdzonego buildu z którym wymiata się na początku jak i na końcu. Nie chce buildów pod tanka bo to nie ma sensu. Ma trzy najlepsze skile pod AD a ludzie robią go po tank, no czysty fail.

Opublikowano

wu - offtank, jako ad carry ssie po całości.

polecam solomid, tam znajdziesz buildy, jest ich kilka i wybierzesz sobie pośród nich ten który Ci najbardziej będzie odpowiadał.

ja składam

doran > pożeracz > mercurki > frozen mallet > bloodthirster > warmog > atma > guardian angel

167161466687770313241.png

Opublikowano

Ja ci polecam obejrzeć kilka meczy gimpera i może pod patrzysz jak kusza robi swojego kuszkonga, jest to dobry build, lecz trzeba umieć grać i ogarniać.

Opublikowano

Ja ci podam mój build, jeszcze chyba nie miałem na nim złych statów:

buty+3 pot, 2x miecz dorana, latarinia, gdzieś w między czasie robimy mercurki, moc trójcy (przeciwko squishy składamy najpierw shena, przeciwko offtank składamy pożeracz), sprzedajemy dorana i kupujemy atmog, ostatni item to zależy od przeciwników ja zawsze składam albo bv albo ga.

Ostateczny build : mercurki, latarnia, moc trójcy, warmog, atma, guardian angel lub bv

Dlaczego:

2x miecz dorana? dla boosta w early, za tą cenę daje więcej niż powinien, 200hp, 20dmg, 6lifesteal.

dlaczego latarnia? wukong nie posiada innego źródła leczenia, a ward i leczenie przydają się na lane.

moc trójcy ? efekt "moc trójcy jest nakładany przez jego q", korzysta on z większości bonusów a więc must have.

mercurki ? jesteśmy offtankiem a więc to chyba jasne 35 nieustępliwości tez się przyda, czasami możemy brać ninja tabi gdy jest dużo ad.

atmog ? w łatwy sposób zyskujemy dużo hp, ataku i 45 armora, że tak napisze zyskujemy>płacimy.

tanky item ? dowolny item najlepiej z pasywką taką jak bv czy ga bo w late, każda śmierć może być powodem przegranej.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wukong full ad jest gównem.Dam Ci dobry build pod offtanka.Wukong to offtank a nie ad carry ,bo od jest melee i potrzebuje itemów do survi inaczej padnie w tfie na 2 spelle od castera.O to build:

-Buty merce/tabi

-latarnia

-Tf

-warmog

-atma

-Guardian Angel lub FoN lub Thormail lub jakieś inne survi

-Latarnie sprzedajemy i kupujesz BT

Można też zrobić bez tf i zamiast warmoga frozen mallet.

@Down

Nie czytałem twojego posta ale imo to najlepszy build na małpę i ogólnie jest uniwersalny na wiele offtanków.

Opublikowano

ja wole tradycyjny offtank: buty+3poty, latarnia, mercurki, warmog, pas giganta, atma, dokończyć frozena, trinity, ga, thron, fon lub bt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...