Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak dźwięku w systemie Windows Vista Home Premium™

MCPcLive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam ogromny problem z dźwiękiem w Windows Vista Home Premium?.Otóż mam komputer producenta "Dell" z kartą dźwiękową Analog Devices AD1981B(L) lub ATI Radeon HDMI (zgodną z High Definition Audio).Gdy na komputerze miałem system Windows XP?, wszystko było dobrze, a teraz, gdy go zmieniłem na Viste, są same problemy z dźwiękiem. Najnowsze sterowniki są zainstalowane, a system nie wykrywa żadnych problemów dotyczących dźwięku. Głośniki również są dobrze podłączone. Wszystko jest, tylko nie słychać żadnych dźwięków... :(

Możliwe, że nie mam dodanych głośników, a dodane jest tylko cyfrowe urządzenie wyjściowe, ale niestety nie wiem jak to zmienić.

Bardzo proszę o szybką pomoc!

Opublikowano

popatrz na płytę jaki to model i do niej poszukaj sterowników, pisze wyraźnie DUŻYMI LITERAMI model

jak masz della to masz wyraźny numer serii na obudowie napisany, tylko wejśc na stronę i poszukać sterowników , nawet na podstawie numeru seryjnego urządzenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Problem został naprawiony, temat zamykam. Jak tego dokonałem?

W moim przypadku wystarczył program Driver Genius Proffesional

Edition (oczywiście zarejestrowana pełna wersja programu). Ten

program zeskanował komputer i wyszukał aktualizacji i brakujących

sterowników, których sam system Windows Vista? nie mógł wyszukać.

Polecam zakup tego prorgamu!

Opublikowano

1. Klikamy Start -> Uruchom? -> wpisujemy regedit -> klikamy OK.

2. Dalej wejdź HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Windows

3. Znajdujemy CSDVersion -> klikamy 2 razy i zmieniamy Dane Wartości z 300 na 200 -> OK.

4. Restart komputera.

5. Instalujemy kb888111.exe (poszukaj w googlach)

6. Rozpakowujemy STEROWNIKI DO KARTY o nazwie WDM_R198.zip (znajdują się w folderze 1_sposob), a następnie instalujemy je.

7. Powtarzamy pkt. 1, 2 i 3, lecz teraz zmieniamy Dane Wartości z 200 na 300 -> i OK

8. Restart komputera.

w ad.6 zainstaluj swój sterownik.

hx6hZ7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...