Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ja z kolegami chciałbym sobie pograć na tym samym serwerze,tylko nie chce nam się szukać,poza tym nie ma tych serwerów.Więc mam pytanie jak koledzy mogą wyszukać ten serwer?Chyba poprzez nazwe można wyszukać albo poprzez ip serwera,tylko gdzie te ip serwera koledzy mają wpisać żeby wyszukać serwer?Za odpowiedzi like.Z góry thx

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ip wpisują w zakładce serwerów i "dodaj serwer do ulubionych" wpisują tam IP i jest gitezz.

Opublikowano

Dzieki,a mam pytanie gdy tworze serwer i chce żeby koledzy weszli to jak sprawdzić ip serwera gry już gram?Chyba że mają wpisać moje ip komputera

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@UP

Szczerze to nie bawiłem się w to, ale żeby wejść na serwer, który Ty założyłeś musisz chyba zrobić hamachi i "sprawić" aby Twoi koledzy się podłączyli do Twojej sieci.

Co do pierwszego pytania.

Są 2 opcje, jedna jest taka jak opisał UP, a drugą opcją jest wpisanie connect <ip> w consoli (console włączasz w opcjach), ale to jeśli macie już jakiś serwer.

Opublikowano

@UP No nwm czy stawainie serwera TF2 na swoim komputerze poprzez hamachi jest możliwe, musiałbyś mieć do tego no nie oszukujmy się wyjebany w kosmos komputer ;d

Konsolęwłączasz: Opcje->Zawansowane->Włącz konsolę-> naciskasz ~ (tyldę) i masz konsolę, w konsoli->Connect [ip serwera]

1308908520-U361982.jpg
Opublikowano

Komputer nie musi być bardzo dobry, ale ten kto zakłada musi mieć dobry internet (ponad 8mb).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...