Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta][Propozycja] Nowy poddział

PRYCIN

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ma powsta? nowy poddzia? ?

• Tak
      12
    • Nie
      9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

:)

Jak wiecie , a może nie , dział Silkroad przechodzi totalną zmianę , w związku z czym panuje lekki nieporządek. Wraz z przenoszeniem tematów wpadłem na pomysł , aby stworzyć nowy poddział w "Prywatne Serwery" byłby to podział związany z tworzeniem i edycją plików serwerowych / serwerów.

Były by w nim umieszczane tutki , "release" oraz inne przydatne informacje :)

Ok myślę , że tyle starczy , co do tego tematu , wszystkie posty typu , "super" ,"good idea" etc , będą nagradzane nagrodą specjalną , miłą notką w ostrzeżeniach :)

Wszystkie posty mają być uzasadnione , dlaczego tak , bądź dlaczego nie.

Pozdrawiam PED0

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Opublikowano

Myśle ze tak, mogło by miec to sens, pewnie powstało by wiecej poradników, niewiem czy istnieje inne polskie forum na którym jest coś o stawianiu serwera, sam może jak bym miał czas to bym cos naskrobał, jeszcze możecie tam dodać pytania, problemy itp.

Opublikowano

zły pomysł :) Dlaczego ?? W dziale silkroad nie ma dużo użytkowników a to tylko komplikuje sprawę ;p

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Na nie, iż za mało osób na forum mpc --> Silkroad zna się na tym. Najwyżej wszystkie release byłyby kopiowane z epvp.

Opublikowano

Uważam że jest to zły pomysł. Ustawianie plików vsro jest skompikowane i wymaga mocego sprzętu, malo kto jest w stanie(i mu się chce) nad tym siedzieć nawet z tutorialami(próbowałem) . Taki dział zaśmieci forum gdyż mamy już temat o ustawianiu plików i tak jak wyżej powiedziano za mało użytkowników w dziale + mało chętnych do grzebania w tych skoplikowanych plikach, większość poprostu pujdzie na epvp szukać info(te pare osob co będą chciały się w to bawić). Z emulatorami miało to sens bo szło ustawić na swoim kompie i pograć sobie i dużo ludzi sie w to bawiło.

Opublikowano

@offtopic

Ustawianie plików vsro jest skompikowane i wymaga mocego sprzętu

No coś ty, ja mam 3GB ram'u procesor Pentium? Dual-Core 3.20Ghz karta graficzna geForce 210 a server działa bez problemów... Server odpalę cały ze wszystkimi terenami i nawet 3silki jeszcze uruchomię +skype... Stawianie servera wgl nie jest trudne, po prostu trzeba mieć chęci i 1h czasu...

@topic

Jestem na nie, w dziale silkroad jest za mało osób żeby to wszystko jakoś w ten sposób "rozwijać".

Opublikowano

@offtopic

No coś ty, ja mam 3GB ram'u procesor Pentium? Dual-Core 3.20Ghz karta graficzna geForce 210 a server działa bez problemów... Server odpalę cały ze wszystkimi terenami i nawet 3silki jeszcze uruchomię +skype... Stawianie servera wgl nie jest trudne, po prostu trzeba mieć chęci i 1h czasu...

@topic

Jestem na nie, w dziale silkroad jest za mało osób żeby to wszystko jakoś w ten sposób "rozwijać".

Z tuta na epvp :

3. One of the machines must have at least core i5 processor, and 6 - 8 GB of RAM, second might be slower a bit

nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Opublikowano

Tak , ale możesz wyłączyć dane regiony , co prowadzi do mniejszej potrzeby ilości RAMU.

@Topic

Ankieta będzie trwała tydzień od założenia , potem się zdecyduje.

Były mod, GM & GA Lyssy Online

Może czas wrócić do silka :D ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...