Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Mozolne lagi w BFH ...

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z grą wymienioną wyżej, otóż mozolnie i codziennie zacina mi się gra, ' There is a problem, with your connection. ' ... Jaki problem ? Neta mam 6 mb/s z Neostrady, komp ma dopiero jakieś 3 lata, procesor, karta graficzna, dźwiękowa, ram ogólnie wszystko mam w normie ale i tak mnie strasznie laguje ... Wykaz łącza ze speedtest.net :

1873035591.png

I nie rozumiem, jaki tu jest problem ?

o.O Dodałem nawet komendy z poradnika Googlus'a, żeby gra mniej cięła i wczoraj o 1:00 lub coś koło tego miałem bardzo płynną grę, a dzisiaj .. O co tu może chodzić ?

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Miałem coś podobnego parę lat temu jak miałem modem połączony z kompem było ok ale jak łączyłem sie przez ruter miałem właśnie coś takiego że wogóle się grać nie dało

Spróbuj odinstalowac i zainstalować jeszcze raz na wszystko to pomaga chyba :-D

Opublikowano

Właśnie też mam tego zasranego Liveboxa, który sra się o połączenie czasem i już go raz wymieniałem ... Teraz na razie jest dobrze z Livebox'em ale spróbuję reinstall. Tylko, że reinstall nie da się zrobić, bo to nie ma instalki :/

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tak, wcześniej też tak miałem ale na b. starym kompie 8 letnim -.- Czasem jest normalnie - da się grać, a czasem jak jebnie lagiem to klęka serce. Liveboxa mam dobrego, nie mam potrzeby wymieniać na razie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wejdź na serwer klanowy i wpisz komendę /ping

Możliwe, że wchodzisz na serwery położone a Australii i stąd lagi/problemy z połączeniem.

http://bfh.utrymmet.se/

Opublikowano

Nie wina netu, rutera. Mam dokładnie ten sam net i modem jedynie ping niższy. Zrób reinstall gry, zadzwoń do neo i tyle mi zawsze coś z tym zrobią, możesz zudteować oprogramowanie na stronce livebox:

192.168.1.1

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

@ Googlus

Możliwe, ale znajomy z gry nie ma takich problemów ... Robię reinstall, zobaczę czy coś to da.

@ Top

No dobra, wejdę na jakiś serwer nie połączony z Australią.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie mam pojęcia co mógłbyś zrobić ale dziwne dzisiaj jak grałem też mi się laggowało przeważnie jak był koniec mapy może to oni coś popsuli:-P

Kiedyś jak grałem w BF Bad Company 2 na xp to grać się nie dało takie laggi były zainstalowałem 7 ładnie wszystko smigało może przeinstaluj system :-P

Opublikowano

Nie mam kasy na system, a poza tym komp mi nie utrzyma w obecnym stanie Win 7.

@ Edit

Kurwa, za cholerę już tego gówna nie rozumiem ! Dodałem ten plik od Googlus'a, zrobiłem ten jebany reinstall gry, ale i tak mam te debilne lagi serwerów ... Gram nawet na szwabskich serwerach i dupa ! :/

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mi nie chodziło o to że masz nowy system kupować tylko to że możesz mieć coś rozwalone w systemie i dlatego ci się BF Lagguje

Opublikowano

Googlus, właśnie skanuję i robię deframentację dysków programem TuneUp Utilities ;) Skoro mówisz, że nie powinno to zobaczymy, jakie wyniki da program :D

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Spróbuj jeszcze wejść do folderu pb i uruchom plik pbsvc, wybierz re-install i go zrób.

Potem pobierz to:

http://websec.evenbalance.com/downloader/download.php?file=1

I zrób aktualizację.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...