Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Jak odpalić rappelz 2x.

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, pewnie wielu z was chcialo by wlaczyc Rapka dwa razy na jednym kompie.

Teraz to juz nie problem!

Potrzebne nam beda nastepnujace Programy:

- VMware Player

- System Operacyjny Np: Linux w rozszerzeniu .iso lub plyty z systemem operacyjnym (Windows XP, Se7en, Vista lub Linux itd.)

- Minimum 4GB ram

- Rappelz

ZACZYNAMY!

1. Pobieramy Program VMware, instalujemy i odpalamy po czym postepujemy wedlug instrukcij.

1.1.

aze.png

1.2.

aze1.png (Wybieramy Nosnik Systemu CD-ROM/DVD, w przypadku gdy system mamy na komputerze wybieramy 2ga opcje i wskazujemy programowi sciezke z systemem.)

1.3.

aze2r.png(Wypelniamy, w przypadku linuxa musimy podac nazwe uzytkownika i haslo do uruchomienia systemu, haslo ustalamy sami.)

1.4.

aze3.png(Zostawiamy jak jest)

1.5.

aze4.pnghttp://imageshack.us...r.png/(Ustalamy wielkosc dysku systemu wirtualnego i wybieramy czy dysk ma byc podzielony, czy pojedynczy)

1.6.

aze5.pngaze6.png(Ustalamy ilosc ram jaki chcemy przeznaczyc na wirtualny system i ilosc procesorow, reszte zostawiamy tak jak jest)

1.7. Po tym klikamy Finish i wyskoczy nam okienko czy chcemy zainstalowac dodatki do programu usprawniajace prace wirtualnego systemu wybieramy "Download and install".

1.8. po Pobraniu system rozpocznie sie instalowac.

WAZNE LINKI:

http://ubuntu.pl/pobierz.php  -----> System Operacyjny Linux Ubutnu

http://www.vmware.com/products/player/ ----> VMware Player - Strona Producenta zeby pobrac program musimy sie ZA DARMO zarejestrowac.

PORADNIK JAK INSTALOWAC PLIKI WINDOWS (*.exe) NA UBUNTU + WYGLAD UBUNTU

http://www.youtube.com/watch?v=tXN7FJWRKUw

DOWOD NA DZIALANIE (FILMIK)

Gdy system na mojej wirtualnej maszynie zostanie zainstalowany, dodam screeny z dalszymi instrukcjami. Pozdrawiam

ZAKAZ KOPIOWANIA TEGO PORADNIKA NA INNE FORA BEZ MOJEJ ZGODY!

61093c6efb.png

Opublikowano

czekam na scr z ubuntu. Ps to na linuxie dziala rappelz?

Mialem przed chwileczka zainstalowane Ubuntu, ale na nim nie mozna instalowac plikow w formacie *.exe trzeba dogrywac jakies programy , teraz instaluje windowsa. Niestety nie moge podac wam linka do Pirata (Chociaz sam posiadam Orginalna wersje) iz jest to zabronione na Forum.

@Edit wiem ze jest dostepny program ktory umozliwia uruchamianie plikow *.exe jednak jego nazwy nie pamietam.

61093c6efb.png

Opublikowano

Bylo testowane na YouTube, wiec postanowilem sprobowac czywiscie wgranie systemu to zaden problem.

aze8.png

Teraz pobieram rapka na Wirtualna maszyne i zobacze jak to bedzie szlo. Wysle screena. Narazie dziala ok

:)

aze9.png

Pobieranie rapka rowniez przebiega pomyslnie :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Przełom ^^. Niestety mam za słaby komputer na takie operacje ,ale innym życzę powodzenia.

Co do bana to nie wiem na jakiej podstawie mieliby zbanować :D

Opublikowano

Przełom ^^. Niestety mam za słaby komputer na takie operacje ,ale innym życzę powodzenia.

Znaczy zalezy ile masz GB ramu. Mozesz miec i 2GB lub nawet 1GB tylko nie wiadomo jakie beda lagi bo wtedy bedzie ram podzielony na 2 systemy operacyjne ;D

61093c6efb.png

Opublikowano

Daj banana =)

na priv'ach nie działa mi jedynie na globie. :(

Zapraszam i polecam ~Aliszja Secret

faaaaajpg_enprqxn.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko zrobiłem do momentu włączania rappelz. Odpalam lanchera klikam start i blue screen

Wie ktos co mozna z tym zrobic?

@EDIT Już działa :) Okazało się, że 2 gb ramu na drugi system to za mało więc nastawiłem na 3 i śmiga ładnie ;D

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...