Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ogarnąć lol'a ?

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Od jakiegoś czasu próbuje sobie zacząć pogrywać w LOL'a.Jednak nie bardzo ogarniam tą grę ;/ Byłby ktoś chętny mnie trochę podszkolić na TS3/Skype ? Znam tą grę trochę bo jednak parę meczy zagrałem, ale nadal jestem newbie.No i chciałem założyć sobie nowe konto, ale wyskakuje błąd bo już jedno mam.Da się to ominąć ? Te konto jest po prostu "zepsute".Kilka źle zrobionych rzeczy.

Opublikowano

Napisałem ci na pw odpisz jak najszybciej.

Dodam że oplaca sie ogladac jakies stream/filmiki (youtube twich itp.)

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

ja proponuje grac do 10 na boty beginer a potem do 15 na intermediate[zaawansowany] a potem do 30 normal i rankedy :s

i oto właśnie tak rodzą się trolle i noby, które psują normale i rankedy ...

Tylko tępak by tak robił...

Jeśli chcesz nauczyć się grać graj tylko normale ... Z botami to wiesz, stary dziadek bez rąk i ślepotą by wygrał ...

Opublikowano

Co do nauki to Ci nie pomogę. Ale z tym kontem, to po prostu musisz założyć na inny e-mail.

Zakładam na inny e-mail.To samo ;/

Opublikowano

@up Inny login , zle hasło (bez czegoś tam) , coś niewypełnione

Jest dużo możliwości , przeczytaj bład i uzupelnij..

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

AsGrad

Nie przesadzaj, jak "nie ogarnia LoL'a" jak to sam napisał, to niech poćwiczy na botach.

Osobiście zaczynałem od botów, chyba każdy tak zaczynał.

Dla porównania pół roku wcześniej grałem od 1 lvl'a (po raz pierwszy w życiu w LoLa) na graczach i potem płakałem (nie dosłownie) że co chwilę ginę i nie umiem nic zrobić.

Najważniejsze, to dobrze się bawić, a nie być fagasem na TOP 10 świata i cieszyć się e-sukcesami.

P.S dobrą sprawą jest granie w jakimś teamie, np. koledzy, znajomi na TS'ie. Jak grasz z pierwszy lepszym z losowego dobierania, to na 70-80 procent będzie to troll/hater/noob4life.

P.S 2

Dobra postać na początek którą każdy ogarnie jest Fiddlestick. Jak zacząłem nim grać, to na 3 lvlu (konta) miałem staty po 20/0/+ gdzie oznacza zabicia/śmierć/pomoc.

Opublikowano

Konto już udało mi się zrobić.

Jeśli chodzi o te nie ogarnianie to ogólnie miałem Mastera Yi, a moje ostatnie staty z gry z graczami to 5/11/0.Chcę się po prostu podszkolić bo nawet nie ogarniam co to "mid"

Opublikowano

Nie proś o pomoc nikogo z tego forum bo nic się nie nauczysz. Own3d.tv (na twitchu nie streamuje żaden ogar, tylko Voyboy i scarra) > League of Legends i oglądaj tych z największą ilością widzów.

Opublikowano

Jedyne rady na początek to poczytaj tutki o podstawach i buildy champów które cie interesują.

No i potem graj ciągle mecze. Tak się sam nauczysz wszystkiego, wiadomo że od razu nie będziesz grał jak jakiś pros.

Wszystko po kolei.

Opublikowano

nie graj z botami, bo się niczego nie nauczysz. Ja z drobną pomocą kolegi zacząłem od razu na normalach. Po niecałym tygodniu gry masterem 25/4. Na pewno szybciej się nauczysz grać na normalach. Jak nie wiesz jaki build to wchodz na solomid.net

Opublikowano

I widzicie i tu jest spór, tez calkiem niedawno zaczalem grac w lola poki co mam 19, do jakiegos 12 w wiekszosci na botach gralem, potem gdy wszedlem na normale i troszke feedowalem(wiadomo jak to na poczatku bywa) to ludzie dra sie idz na boty a nie na normalu lamisz. Wiec proponuje od razu grac na normalach bo na botach sie przyzwyaczisz za mocno grac a na normalu bedziesz tego zalowal.

Back to BF3...

Opublikowano

Doszedłem do wniosku, że jednak będę uczył się sam.Dziękuje wszystkim co chcieli mi pomóc.Ogólnie teraz z moją grą nie jest źle, ogarniam Mastera już dość ładnie.W ostatniej rozgrywce nie jechałem na kille, ale i tak wynik cieszący 10 zabójstw i 5 asyst ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...