Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Co daje przeróbka?

ManXer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Większość nowych osób nie wie, czy warto robić przeróbkę i po co. Postaram się Wam opisać zalety i wady wgrania nieoficjalnego softu do naszego PSP.

Przede wszystkim, z przerobionym PSP możemy grać w pirackie wersje gier i większość decyduje się na nią właśnie z tego powodu. Drugorzędną rzeczą jest ogrom homebrewów w większości niedostępnych na OFW. Mogą być to zarówno aplikacje typu WinRAR, program do czytania PDF albo po prostu darmowe produkcje. Kolejną możliwością którą zyskujemy są pluginy - mało zajmujące dodatki typu HUD z aktualnym stanem baterii czy np. TempAR służący do cheatowania. Oprócz tego nie można zapomnieć o modyfikowaniu ms0 dzięki czemu np. wgramy inny boot screen chociaż z tym trzeba bardzo uważać

Zmienimy także moc taktowania procesora.

Jakim kosztem to wszystko dostajemy? Jeśli wgrywamy np. PRO B10 - żadnym. Po wgraniu permanent patcha wciąż można go usunąć i przywracamy sobie gwarancję. Sam ją straciłem przy downgradzie do 5.03 kiedy miałem PSP dopiero pierwszy rok, ale wątpię żeby kiedykolwiek przydałaby mi się ona.

Wgranie przeróbki to kwestia kilku minut.

fs_overall.png

Opublikowano

Fajnie, własnie nie wiem czy przerabiac czy nie przerabiać...

Przydałby się tutek jak to zrobić na sofcie np. 6.39 żeby działało na 100000000000000000000000% :D bo nie chce konsolki stracic...

Opublikowano

przerobisz jak przeczytasz ten poradnik ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/513455-tut-pro-b10/

zrobiony przeze mnie, potem Ruudi go wrzucił tylko nie wiem czemu nie ma go w spisie i trudno znaleźć.

fs_overall.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...