Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poważny Problem] Pingi i bardzo dziwne lagi.

Degistive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kolejny problem z LoL'em, jest to tak irytujące że musiałem napisać kolejny temat. Otóż to posiadam interenet 5mb, 4GB ramu DDR3 3.00 ghz, i karte graficzną GeForce 9800. I pingi mi szwankują raz mam 60 pingów potem na 1 min 300-500 wytyfy? Kolejny problem to dziwne lagi, idę na mid cassopeią i mam karthusa na lane. Lasthituje miniony i pojawia się dziwny lag, wszystko stoi w miejscu ale hp minionom znika, tylko że wszystko stoi w miejscu i jak klikne żeby atakował to nadal stoi w miejscu ale hp potworkowi schodzi.......... Naprawdę nikt nie może pomóc?? Nie pisać mi że mam za słaby komputer,czy internet czy może karte graficzną bo to nie prawda komputer jest stosunkowo nowy. Czekam na pomoc.

Kappa.

Opublikowano

Przeczytaj to:

http://www.mpcforum.pl/topic/483326-tutorial-ping-i-lag-czyli-co-to-jest-i-jak-z-tym-walczyc/

Może nie komputer jeśli chodzi o sprzęt, a masz jakiś syf na nim. Co do łącza 5mb nic nie oznacza. Możesz mieć 100mb i mieć lagi.

Opublikowano

Jaki dokładnie internet? Netia,UPC czy jaki?

Wejdź w start->uruchom->cmd Tam wpisz "ping www.wp.pl -t" poczekaj kilka minut i sprawdź pingi (czy nie ma jakiś skoków).

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@up koszystają jeszcze 4 osoby ale nikt nic nie ściąga. Mniejsza o pingi chodzi mi o te dziwne lagi.

Kisiel ja mieszkam za granicą. Skaczą pingi jak tam wpisuje, to coś znaczy?

Kappa.

Opublikowano

@up

Może nie ściąga, ale możliwe że ktoś włącza jakąś stronę na necie. Podczas wczytywania/odświeżania strony ping skacze.

No i ja ostatnio też mam lagi w lolu. Non-stop 80 pingu, mimo to czasem się przycina.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dla pewności możesz zamiast wp wpisać jeszcze google i inne znane ci strony, jeśli ping skacze to wina internetu. Nawet jeśli mieszkasz za granicą to pingi do Polskich stron mogą być wysokie lecz nie powinny skakać.

Masz radiówkę? Wi-Fi?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

@off top Mam nieco inny dziwny problem a mianowicie bug, nad minionami mojego team nie pokazuje się ich stan życia a minionów z przeciwnego teamu stan się wyświetla da się to naprawić?

@top Ja także mam ostatnio skoki pingu ale tylko do 80-100 nie znam roziwązania

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Czekamy na nowego patcha.

Ja też zacząłem mieć jakieś "zastoje", przyczyną nie jest ani sprzęt ani internet, pewnie Riot znowu coś zwalił.

#

Zawsze miałem Ping równy 20-25, teraz przekracza 50, czasem nawet podskakuje do 100.

Opublikowano

tak to jest wina riotu. Mój kolega normalnie miał non stop po 50pingu, a tera mu co 2mecz rozłącza i musi się ponownie podłączać(z routerem jest cały czas połączony). Sądze że to tylko "wybrańcy" riotu tak mają, bo ja tak nie mam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...