Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] WorldGuard dla wszystkich

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewiem problem z pluginem WorldGuard, ponieważ nie mogę przypisać sobie uprawnień do niego. Chciałbym, aby każdy gracz na serwerze miał dostęp do komend ustawiających cuboida na dany obszar (//wand, //pos1, /expand, /region), jak narazie nikt nie ma takich uprawnień, nawet właściciel serwera :) Prosżę o pomoc, co mam wpisać w permissions.yml lub jak skonfigurować plugin nadający uprawniania, nie chcę żadnych linków do poradników.

Opublikowano

Ale wiesz o tym, że jak każdemu dasz te uprawnienia, to będą mogli usuwać cuboidy, tworzyć na całą mapę, ogólnie chaos. (Od takiego czegoś jest plugin Residence).

No a tutaj masz permissions do worldguard:

worldguard.region.wand
worldguard.region. (po kropce wpisujesz komende)
worldedit.selection.expand

Opublikowano

Dobra, wiem już o co chodzi, napiszcie mi tylko czy jak mam przypisane uprawnienia do grupy np. Admin to czy przy users jak przypisuje sobie grupę też muszę napisać uprawnienia, czy będzie mi normalnie czytało uprawnienia grupy?

Opublikowano

masz przykladowy permissions.yml.

groups:

Admins

gowno:

gowno:

gowno:

permissions:

- worldedit.*

- worldguard.*

- inne permisisons.

/tak do każdej grupy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...