Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]xp i FF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem w trakcie pisania bota dla przeglądarek chrome i FF.

bot wspaniale działa na ff i chrome pod wind7.

Jednak pod systemem win Xp i FF napotkałem na problem z usługą ControlClick mianowicie na tej przeglądarce bot nie trafia w element flesha której cała zawartość jest jako jedna kontrolka.

na początku przeprowadzana jest kalibracja która działa na zasadzie, że za pomocą funkcji ImageSearch na tej kontrolce jest szukany przycisk i kalibracja go znajduje i odpowiednio klika.

do położenie kontrolki fleszowej w przeglądarka stosuje funkcje ControlGetPos co pozwala mi obliczyć jakie jest przesunięcie tej kontrolki w przeglądarce.

Czyli od wartości uzyskanej z ImageSearch(x,y) odejmuje położenie kontrolki (a,B) x=x-a, y=y-b

tak uzyskane współrzędne działają z ControlClick w chrome i ff pod win 7 i na chrome pod xp tylko nie wiem co jest grane z ff pod xp że klika za nisko.

czy ktoś z was spotkała się z takim problemem ?

Opublikowano

Bezużyteczna rada ponieważ cała gra jest jako jeden element i funkcje z FF.au3 nie pozwalają klikać z dokładnymi współrzędnymi. Dodatkowo ff.au3 wymaga MozRepl do funkcjonowania a kolegą z gildii nie będzie chciało się tego instalować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...