Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]XauCom - komunikator internetowy

Xau

Rekomendowane odpowiedzi

Weteran
Opublikowano

Witam,

dziś przedstawiam wam mój kolejny program z serii tych, które mają w nazwie przedrostek "Xau". Jestem takim leniem że nawet nie chcę mi się bardziej wyrafinowanej nazwy wymyślić, ale co tam...

Jak się prezentuję?

anotak.jpg

Co to jest?

Jest to komunikator TCP, napisany w c++ przy użyciu Qt. Możemy hostować, jak i również dołączyć się do kogoś i sobie pogawędzić.

Download:

http://speedy.sh/upvb5/XauCom.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/file/8a3bd27c2bbf013aab7e08d2ab394c22f9e1a5dab778ad6b9a5b455e2422b174/analysis/1333315906/

Podejrzewam że u niektórych nie będzie działać przez niedobór plików dll, mimo tego że wsadziłem do folderu z programem wszystkie dll`ki które przyszły mi na myśl, to i tak istnieje taka możliwość. Jeżeli coś takiego nastąpi piszcie w tym temacie.

Opublikowano

ciekawe gui :D

może do hosta dodać UPnP? tzn. tzn ptaszek, i jak jest ptaszek to będzie dodawało co jakiś czas

btw. nigdy nie miałem pomysłu jak nazywać programy, tak więc kradnę twój sposób

• 2 tygodnie później...
Weteran
Opublikowano

@Up

Na hello world to chyba troszkę za dużo, chociaż może i niektórzy od tego zaczynają ;]

@Top

Zapomniałbym dodać że działają znaczniki html czyli np. wysyłając <font color="red">tekst</font> otrzymamy: tekst

Opublikowano

Wszystko działa, jednak program mi nie przypadł do gustu. Zostanę przy moim AQQ <3

Na Windows 7 lub Vista, musicie odpalić jako Administrator w trybie zgodności z Windows XP SP3 - powinno śmigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...