Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wolne wczytywanie map

NiezleCiacho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam ogromny problem z wczytywaniem map na BF.

Wchodzę na serwer i czekam kilka minut, aż gra się wczyta. No nic tak nie wkurza jak to.

Mój kumpel ma 2x słabszego kompa ode mnie, ale jakoś zawsze na serwer włazi szybciej.

Mój sprzęt:

Intel Core i5 4x2.8

4 GB RAM

GeForce GTX 560

Win 7 x32

Podobno jakieś ustawienia w panelu Nvidi komuś pomogły, ale nie wiem o jakie chodzi.

Opublikowano

Dokup RAM'u, lub zmień dysk, tak jak mówi poprzednik. Jak nie chcesz wydawać to można CCleaner użyć, albo jakieś programiki do wyłączania zbędnych rzeczy.

7m9a.png

Opublikowano

Jedna mapa wczytuje się 1:30 ? U mnie przy podobnym sprzęcie nie trwa to dłużej niż 15 sekund. Może faktycznie masz niezły syf na dysku. Sprawdzałeś po użyciu CCleaner'a? Oh, jednak ram nic tu nie da, bo zauważyłem, że masz 32 bitowego win'a.

7m9a.png

Opublikowano

Dzięki chłopaki, skołuje od kumpla win 7 x64, ale nie wiem jak bardzo to przyspieszy ladowanie map, więc na ile szacujecie przy takim sprzecie?

iiiii...Czy 32 bitówka ma wpływ na grafe, bo karta kosztowala mnie kupe szmalu, a demona w niej nie widać.

Opublikowano

GTX560 non ti? Jeśli tak to poszukaj biosmoda, który odblokuję ci shadery do Ti, podgonisz go zegarami i masz wydajność 560Ti.

Bat te łej

GTX560 non ti kosztuję 600--800zł (zależy od producenta), a to nie jest kupę kasy. Do gry w BF3, The Run nie nadaje się do gry w FHD na ultra z 4x MSAA.

Gość malutki688
Opublikowano

ja mam 4 gb ramu, i5 2500 k radeona 6950 i win 7 64 i tez z ponbad minute laduje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może na początku ustalmy, że dłuższe ładowanie map, nie jest przyczyną małej ilości ramu, a słabego procesora... Przykład- ja (swego czasu)

Przy starym procesorze , mapa w grze ładowała mi się przykładowo ~1min.

po zabawie z chłodzeniem i podkręcaniem procesora- ładowanie spało do 30sec, a po wyczyszczeniu dysku - ~15sec.

Więc...

Do tego dochodzi jeszcze dysk twardy- najlepiej SSD= spadek do np. ~10sec. ;)

Ewentualnie zostawiasz jak jest i czekasz, co najbardziej Ci pomoże.. Ćwieczenie cierpliwości popłaca w przyszłości ;)

Opublikowano

Wyczściłem ten dysk usunąłem jakies 90GB roznych gier itp. i czas ladowania mapy co jest troche dla mnie dziwne wydluzyl sie o 1 min.

zrestartowałem kompa i teraz ładuje sie niecale 40 sekund czyli o ponad 1 min szybciej dzięki za pomoc.

Opublikowano

A ja mam taki problem, że mapki podstawowe ładują mi się koło minuty, zaś mapy z dodatku paręnaście sekund. Wie ktoś co może być przyczyną?

Opublikowano

@soczes u mnie jest tak samo :/

A mój sprzęt:

Procesor: Inel Core i5 CPU 2,53GHz

Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5650

System operacyjny: Windows 7 64bit.

Ilość ram: 4GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...