Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SZUKANIE]nakładki bacth i poradniki ... [cmd]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam, wiem że batch to jest język do dupy , jest głupi itp. ale mi przypadł do gustu. Teraz chciałbym dowiedzieć się czegoś o nakładkach (rozszerzeniach) do batcha, poszukuje wszystkkiego co mogło by mnie czegoś nauczyć (w tym gotowe skrypty, filmiki, link do pobrania nakłdadek itp. itd.) (aktualnie słyszałem o : wbat - kolorowe kwadraty które się ruszają , choice - przyciski jakie pamietamy z dos'a, echo kolor - można zmieniać kolor tekstu w jakiej się chce linijce do jakiej się chce litery a nie tylko do całego menu oby wam to pomogło)

Opublikowano

pomyliłeś MSDOS z CMD windowsa , to co chcesz zwłaszcza w kolorze nie jest możliwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie pomiliłem moge dać linka do gier które posiadaj choice (niestety są już w exe), mój kolega z forum (nie tego) robi grę w wbat'cie a o echo color tylko słyszałem i to na tym forum

a batch to tak jakby język dos'a który działa też na windowsie (chyba że chodziło ci o "[cmd]" w nazwie ale to tylko aby mniej ogarnięci ludzie wiedzieli o czym jet ten temat)

Opublikowano

one nie używają języka wsadowego jakim jest bat tylko normalnych instrukcji języka C czy pascala do wyświetlania koloróww konsoli a to nie to samo

działają polecenia bat ale nie pomyślałeś że konsola windowsa nie ma kolorów jest monochromatyczna i w jednej sesji może wyświetlać tylko dwa na raz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

@UP edit mam wątliwości co do żekomego choice że może się nazywać keyboard

Dobra pa licho te kolory popytam się jeszcze gdzie indziej ale na pewno isnieje wbat (posiadam grę z użyciem jego) i na pewno ten choice czy keyboard (w tej grze też to jest)

Opublikowano

mylisz pojęcia całkiem

wbat ma moduły ( osobny program do wyświetlenia kolorów w konsoli ) to właśnie nim sterujesz wyświetlając kolory a nie konsolą windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...