Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanko] Czy Annie jest dobra ;)?

Okrzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kilka dni zdaje się już gram w lol'a (wcześniej nie miałem ochoty w niego po prostu grać)

Noo.. i niedawno kupiłem sobie bohatera o nazwie Annie. Tak, ta magiczna dziewczynka ze swoim misiaczkiem, z resztą pewnie dobrze ją znacie..

I tu właśnie pojawia się pytanie, czy ona jest dobra jak na początek? Ogarnę ją jako świeży gracz, czy raczej lepiej zostać przy Catylin/Kassadin'ie?

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Annie najlatwiejszy caster w grze ,bardzo przyjemny ,potrafi wyciagnac naprawde potezny aoe dps +ten stun : O

Polecam ci annie mocno.Co do wypowiedzi up na start nie polecam tryndamere co z tego ,ze jestes niesmiertelny na 5sek jak po prostu ta postac zeby robila jakies efekty to trzeba troche umiec grac ,a jak kolezka mowi nie gra duzo w lola no to ...

Opublikowano

Tryndą nawet dziadek bez dwóch rąk by ogarnął, który niedowidzi na prawe oko, a lewe stracił w wojnie trojańskiej... Annie dobry nuker :) Jeśli chociaż troche ogarniasz co i jak podczas gry magiem to powinieneś sobie poradzić :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Oczywiście Annie jest bardzo łatwa (nie, to nie tak jak myślicie.. naprawdę), pasyw świetny (o ile mnie zęby nie kłamią to co 5 kastowanych skilli mamy stun).

Ta tarcza [E] też jest całkiem wporzo, dajmy na to goni Cię jakiś przychlast shaco bez demedża, napiżdża w Ciebie, włączasz [E] i prosze, praktycznie sam siebie zabija.

Trzeba też wspomnieć, że Annie ma dość dobre przeliczniki, a więc jej DMG po prostu .. Inaczej, na combo złoży takiego ad carry.

W Tfie o ile masz stuna, kładziesz W czy R i nie ma co zbierać.

#

Co do Tryndy, JEŚLI nie będziesz wchodził pod wieże przeciwnika myśląc, że możesz stankować cały DMG bez ulti, możesz go brać na początek.

Całkiem ładny dmg wyciska (nawet bez itemów).

Opublikowano

Gralem Annie na samym początku mojej przygody z LOL'em i powiem ze jest to jedyny mage ktorego ogarniam jest bardzo latwa w obsludze stun "co chwile" praktycznie jak masz dobry build i nie lamisz to w late mozesz nawet koksic ;) fajny przyjemny bohater na start szkoda tylko ze bardziej do grania na start, na wyzszym lvlu mało kto ja bierze bo sie najzwyczajniej nie sprawdza a szkoda bo rewelacyjnie sie nia gra...

Opublikowano
Gralem Annie na samym początku mojej przygody z LOL'em i powiem ze jest to jedyny mage ktorego ogarniam jest bardzo latwa w obsludze stun "co chwile" praktycznie jak masz dobry build i nie lamisz to w late mozesz nawet koksic ;) fajny przyjemny bohater na start szkoda tylko ze bardziej do grania na start, na wyzszym lvlu mało kto ja bierze bo sie najzwyczajniej nie sprawdza a szkoda bo rewelacyjnie sie nia gra...

Nie to, że się nei sprawdza, poprostu jak na ap castera ma średni zasięg, a inni championi w tym ją właśnie biją na głowe, ma ogromne dmg i jest niesamowicie prosta, fajna farma z q skilla, praktycznie nie traci many na farme, ale niestety jest niedoceniana ;/

Opublikowano

Annie na początek nie jest zła, bardzo miło się nią gra, lashitujesz z Q i potem co 5 skilli robisz haras, a potem dobijasz gnoja :)Try

Na trynde poleci stun i siada, tak samo master yi, idźcie sobie np 1vs1 na wawricka, wawrick was zje bez ulta nawet ...

Na początku bierz Ashe, Annie, Wawrick lub Sivir.

pozdrawiam

Opublikowano

Annie jest świetnym ap carry na początek.

Po użyciu kilku spelli ma stuna, jak dobrze umiejscowisz ulti, to z pół, albo więcej hp misiek zabierze przy przywoływaniu.

Ogółem bardzo dobra potać.

Opublikowano

Dla początkujących graczy którzy grają z równymi sobie Annie jest najlepszą postacią, później kiedy grasz na wyższym poziomie jest ciężej bo praktycznie każdy inny caster ją kontruje na midzie i jest ciężko. Kassadinem narazie nie zaczynaj bo on wymaga wprawy w grze, jest potężnym casterem i anty-magiem ale jest dla bardziej doświadczonych graczy.

Opublikowano

Kładziesz combo i kwiczą .. a tak na serio.. jest bardzo dobra na początek, ogarniesz skille i wymiatasz, zawsze wpadnie jakiś kill... np zawsze najlepiej mieć 4 ( chodzi o pasyw - aby był stun musisz użyć 6 jakiegoś skilla) wtedy jak masz 4 dajesz ten ogien hm.. spopielenia na polski to jest i te kulki.. albo kulku i spopielenie.. wtedy mają stuna. Dajesz tego "Misiaczka" który tak naprawde nazywa się pedobearem. i prawdopodobnie masz killa... ale na początek chyba trynda, dużo bije + można uciec + slow i niezmordowany ;x

beznazwy3mg.png
Opublikowano

Oczywiście Annie jest bardzo łatwa (nie, to nie tak jak myślicie.. naprawdę), pasyw świetny (o ile mnie zęby nie kłamią to co 5 kastowanych skilli mamy stun).

Ta tarcza [E] też jest całkiem wporzo, dajmy na to goni Cię jakiś przychlast shaco bez demedża, napiżdża w Ciebie, włączasz [E] i prosze, praktycznie sam siebie zabija.

Trzeba też wspomnieć, że Annie ma dość dobre przeliczniki, a więc jej DMG po prostu .. Inaczej, na combo złoży takiego ad carry.

W Tfie o ile masz stuna, kładziesz W czy R i nie ma co zbierać.

#

Co do Tryndy, JEŚLI nie będziesz wchodził pod wieże przeciwnika myśląc, że możesz stankować cały DMG bez ulti, możesz go brać na początek.

Całkiem ładny dmg wyciska (nawet bez itemów).

No wyciska dimejcz, bo ma spory bazowy + pasyw na skillu + pasyw od krytów :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Bawią mnie wypowiedzi: "jest dobra, ale nie na wyższym poziomie" każdy bohater jest dobry jeśli znasz postacie/mechanizmy które go counterują. W przypadku annie jest to oczywiście silence/ wyższy zasięg

deidara2.png

Opublikowano

Annie to nuke(atomówka)! Cała gra polega na tym by złożyć tak itemy aby Ania biła na combo. Jeśli ci się nie uda masz problem bo jest papierem. Musisz nią grać tak by bić wszystkich na combo. I staraj się wybijać enemy po kolei niż wbijać się we wszystkich na raz.

Sklepy sms do serwerów mc, launchery non-premium i premium, własne klienty do gry z "kostomizowanym" menu, aplikacje statystyk serwera na androida.

Pisz śmiało na priw co potrzebujesz. Odezwę się jak tylko przeczytam wiadomość.

Opublikowano

Okej, dziękuję panowie! Nawet nie wiedziałem, że wyjdzie tak dużo opinii na jej temat. Oczywiście są one mieszane jak widzę, tzn. Opinie ma ona dobrą tylko na początek troche lepsza.

Jednak chyba będę nią grać, bo co mi tam zależy ;) Z czasem i tak ogarnę. No więc, dzięki wszystkim! Reszta swoje plusiki dostanie jutro, przykro mi Limit ;<

Opublikowano

Annie na początku nie będziesz zapewne ogarniał - wiadomo, nowa postać, trzeba się w nią wczuć. Troche pograsz i ogarniesz ją. Ale ja i tak polecam na początek : Ashe , Master Yi.

#edit

Zapomiałem dodać, Annie to troche papier, chyba że dobre itemy będziesz składał.

Opublikowano

Okej, dziękuję panowie! Nawet nie wiedziałem, że wyjdzie tak dużo opinii na jej temat. Oczywiście są one mieszane jak widzę, tzn. Opinie ma ona dobrą tylko na początek troche lepsza.

Jednak chyba będę nią grać, bo co mi tam zależy ;) Z czasem i tak ogarnę. No więc, dzięki wszystkim! Reszta swoje plusiki dostanie jutro, przykro mi Limit ;<

Na początek graj oczywiście 450IP to jest nic, a nią chyba najlepiej z początku ogarnąć magów, żeby potem kminić o co chodzi mniej więcej i rozpocząć grę innymi :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Bawią mnie wypowiedzi: "jest dobra, ale nie na wyższym poziomie" każdy bohater jest dobry jeśli znasz postacie/mechanizmy które go counterują. W przypadku annie jest to oczywiście silence/ wyższy zasięg

trafisz na kassadina na midzie i papa

Opublikowano

Annie to jest postać pokroju veigara, stun + combo i typa nie ma.

Największy burst z wszystkich postaci za 450ip.

A co do postaci to polecam również ryze,

parę dni temu z mojego 30lvl, poszedłem na nowe konto 3lvl i buildem mana/tank carrowałem.

Dlaczego ryze ? jest to mag który nie potrzebuje run, on i tak nie korzysta z ap w takim stopniu jak z many.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...