Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Która postać lepsza [ AP ]

Matrix128

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Kennen , Malhazar , Kassadin , Brand , Casio

Zależy mi na: Silnej postaci przez wiekszosc gry

;)

Dodatkowe informacje: Prosze o podanie + i - oraz rozpisac swoja decyzje

Opublikowano

Kennen:

+Mass stun z ulti

+Harras

+Brak many (w early i mid może być plusem.. Ale w late i end gamie jest coraz gorzej)

+Po złożeniu woty niezły sustain

+Dobry mechanizm ucieczki

-Brak many

-Squishy

-Często focusowny

Malzahar:

+Zajebiste combo

+Niezłe AoE

+Zasięg umiejętności

-Squishy

-Brak mechanizmu ucieczki

Kassadin:

+Ulti ktore dziala jak flash na 5s CD, zadajac przy tym dodatkowe dmg

+Silence i slow

+Combo....

-Squishy

-Często banowany... bardzo często

-Słaby wyfarmiony w late nic nie zrobi :)

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

Myśle jeszcze nad brandem.. I bardzo prosze jak podajecie + i - wybierzcie z niej jedną postać która polecicie ;) A i jeszcze moze znacie jakas postac AP z mechanizmem ucieczki ;]?

Opublikowano

@ UP

Postać ap z dobrym escape systemem to Le Blanc + Ahri.

Jedną z lepszych uważam kennena.

Masywne dmg z ulti + stuny.

Robi rozłam w late.

Ogółem postać jak najbardziej warta kupna.

Opublikowano

No jak chcesz uciekać to nie bierz branda :( On ma duże dmg, ale papier...

Kassadinem tylko na normal game pograsz

Opublikowano

Cassio harrasem niszczy, Kennena ulti to 40% wygranego team fighta, Malzahar 1v1 dominuje. Cassio jeden z najcieższych ap casterów no ale jak się opanuje to 5x stun i trucizna wykańcza przeciwników.

o8bh2s.jpg
Opublikowano

|<Kennen> jak już wcześniej odpowiedzi padały nie ma many tylko szybko ładującą się energię, ma zajebisty harras z shurikena, a robiony pod ad wali na ryj. Pasywke ma zajebistą. Łatwo opponenta zestunować więc dobry materiał na solo. Ult na 3 lvl miażdży czachę, masz grupowego stuna.|

|<Malzahar> Zajebiste kombo, dobra farma minionów, łatwe odnawianie many więc myślę że się nadaje.|

|<Cassiopeia> Mid i Late ma dobre, a jeśli chodzi o early to takie sobie, w Early trzeba dużo last hitować ale potem trucizna bije op damage. Tak jak powiedział Vokial jest ona AP Casterem, dość ciężkim do ogarnięcia.|

|<Brand> Cały game ma spoko, jak ogarniasz skill shooty to chyba on najlepszy, łatwy stun, ulta najlepiej używać na opponenta przy minionach ponieważ się odbija.|

Opisane wszystko (Kassadin wypada), według mnie, tak jak powyżej, jeżeli dobrze ogarniasz skill shooty to Brand, Cassio trzeba dosyć długo ogarniać, więc chyba najlepsze materiały to Malzahar i Kennen.

To moje zdanie.|

Asgrad kilka słów do ciebie:

Brand

To

Nie

Papier !!!

Blog o wszystkim i o niczym : Tutaj

Szukam dwóch osób do ranked teamu w LoL'u. Chętnych proszę o kontakt na pw.

Wymagany skype oraz przynajmniej 12 lat.

"Mówić to mało, trzeba mówić do rzeczy"

Opublikowano

|<Kennen> jak już wcześniej odpowiedzi padały nie ma many tylko szybko ładującą się energię, ma zajebisty harras z shurikena, a robiony pod ad wali na ryj. Pasywke ma zajebistą. Łatwo opponenta zestunować więc dobry materiał na solo. Ult na 3 lvl miażdży czachę, masz grupowego stuna.|

|<Malzahar> Zajebiste kombo, dobra farma minionów, łatwe odnawianie many więc myślę że się nadaje.|

|<Cassiopeia> Mid i Late ma dobre, a jeśli chodzi o early to takie sobie, w Early trzeba dużo last hitować ale potem trucizna bije op damage. Tak jak powiedział Vokial jest ona AP Casterem, dość ciężkim do ogarnięcia.|

|<Brand> Cały game ma spoko, jak ogarniasz skill shooty to chyba on najlepszy, łatwy stun, ulta najlepiej używać na opponenta przy minionach ponieważ się odbija.|

Opisane wszystko (Kassadin wypada), według mnie, tak jak powyżej, jeżeli dobrze ogarniasz skill shooty to Brand, Cassio trzeba dosyć długo ogarniać, więc chyba najlepsze materiały to Malzahar i Kennen.

To moje zdanie.|

Asgrad kilka słów do ciebie:

Brand

To

Nie

Papier !!!

Pograj.

-Kennena energia jest dobra jedynie w early i ew. mid. W late niestety już blue jest potrzebne. Żeby mieć tego "grupowego"(AoE, tak?) stuna trzeba nałożyć marka na przeciwnik-a/ów, a nie jest to wcale takie łatwe. AD kennen w porownaniu do AP kennena jest shitem, co nie zmienia faktu, ze jest dobrym pickiem.

-Malzahar tu może i masz racje :)

-Cass ZAJEBISTE EARLY. Nastackowany pasyw daje 1 sec CD na E ktore z blue jest megaspamowalne. Jak dobrze trafisz z ulta to kill zaklepany.

-Brand łatwy stun? chyba sobie jaja robisz. wystarczy za minionami się schowac i zaczynac z butkami + mega papier. Trzeba tylko przyznac, ze na combo składa większość* miderow :) (E, Q(trafiony),W,E,R)

*nie wszystkich oczywiscie :)

Posiadam wszystkie te postacie i dodam tylko, ze kazda ma swojego counter picka i nie polece zadnej. Wszystkie plusy i minusy masz opisane w innych postach.

46891132602722595964.jpg
Opublikowano

kennen bardzo dobry da się fajnie uciec jeżeli przeciwników nie jest wiecej niż 2 ale najlepszy escape ma leblanc może fajnie po jungli uciekać a jak na kogoś natrafi możesz chyba wrócić i zmylić przeciwnika

lb ma też minus straszny karton ale demejdz ma zajebisty <3

Opublikowano

Wszystkie postacie AP, aczkolwiek od czasów Turnieju w Kijowie, ludzie zaczeli robić go AD.

Zależy mi na: Silnej postaci przez wiekszosc gry ;)

Kennen - AoE Ult, dobry w teamfightach

Malzahar - dominuje mida, dzięki E

Kassadin - Silence, Ulti. To chyba wystarczająco by był banowany na Rankedach

Brand - naucz się stunować, a pokonasz każdego AP'ka.

Cassio - Dla mnie ? Usless, nie podoba mi się w ogóle.

Polecam Kennena, Kassadina.

@Edit

Dodałbym tutaj Lux robioną typowo pod AP.

Opublikowano

Wszystkie postacie AP, aczkolwiek od czasów Turnieju w Kijowie, ludzie zaczeli robić go AD.

Kennen - AoE Ult, dobry w teamfightach

Malzahar - dominuje mida, dzięki E

Kassadin - Silence, Ulti. To chyba wystarczająco by był banowany na Rankedach

Brand - naucz się stunować, a pokonasz każdego AP'ka.

Cassio - Dla mnie ? Usless, nie podoba mi się w ogóle.

Polecam Kennena, Kassadina.

@Edit

Dodałbym tutaj Lux robioną typowo pod AP.

Śmiechłę stary =o

Jeśli piszesz, że cassio jest useless to jestes czlowieku poje*any.

AoE stun

Spamowalne skille (na 4/5 stackach)

+zajebiste dmg ze wszystkiego

46891132602722595964.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

UncleSammy nie ogarniam cię, Kenenem trudno nałożyć pieczęć ? Od czego ma się e i podejże pasywkę z w ? Brand ? Prawda stun trudny ale tylko dla początkujących. Chyba nigdy nie grałeś Nidalee. Ja potrafię nią wykańczać każdego, który oczywiście zostanie osłabiony do ilości hp odpowiadającej zadawanemu dmg.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pograj.

-Kennena energia jest dobra jedynie w early i ew. mid. W late niestety już blue jest potrzebne. Żeby mieć tego "grupowego"(AoE, tak?) stuna trzeba nałożyć marka na przeciwnik-a/ów, a nie jest to wcale takie łatwe. AD kennen w porownaniu do AP kennena jest shitem, co nie zmienia faktu, ze jest dobrym pickiem.

-Malzahar tu może i masz racje :)

-Cass ZAJEBISTE EARLY. Nastackowany pasyw daje 1 sec CD na E ktore z blue jest megaspamowalne. Jak dobrze trafisz z ulta to kill zaklepany.

-Brand łatwy stun? chyba sobie jaja robisz. wystarczy za minionami się schowac i zaczynac z butkami + mega papier. Trzeba tylko przyznac, ze na combo składa większość* miderow :) (E, Q(trafiony),W,E,R)

*nie wszystkich oczywiscie :)

Posiadam wszystkie te postacie i dodam tylko, ze kazda ma swojego counter picka i nie polece zadnej. Wszystkie plusy i minusy masz opisane w innych postach.

Wiesz co ? Jak się temu tak przyjrzeć to masz rację,też mam wszystkie te postacie, i też raczej nikogo nie polece bo nie widzę w tym sensu najlepiej żeby on wybrał postać którą najlepiej i najmilej mu się gra.

Opublikowano

Brand jest ok. Jak potrafisz trafiać ze skili aoe to możesz zadać potężny dmg, dobre combo, obszarowe ulti, ma stuna, łatwa farma.

Opublikowano

Jak chcesz silnej postaci na mid/late game to bierz Ryze. Nie drogi, nie doceniony ale OP!

W late jak ma ok 5k many każdego składa na combo.

W early wystarczy na 1 lvl dwa razy strzelić gościa z Q i już nie ma połowy HP, doexpiamy do 3-4 lvl i jeżeli gościu nadal stoi z połową hp ale poza zasięgiem to szybki flash Q>W>E>Q i gryzie piach.

Świetna kontra na wielu casterów i co najważniejsze NA KASSADINA. Kassa grając przeciwko Ryze nie ma szans się wyfarmić.

A z tych postaci które wymieniłeś to CASSIO!

Już na 2 lvl możesz zaliczyć killa jak gość sobie pozwala na zbyt dużo. Q > EEEEE > Q > EEEEEE, f'ck yea.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

Pomyśl również nad Lux.

+ Stun

+ Ulti z duużym zasięgiem, zadające spore DMG

+ E można fajnie harasować minionki i nie tylko

+ Dobrze zbudowana potrafi być kosą.

- Papier

- Na początku gry nie wiele działa.

Więc jeśli ją ogarniesz możesz naprawdę wymiatać.

Game Over

Opublikowano

Lux nie ma stuna :O..

Aha, i jakby ktoś nie wiedział to Brand dostał buffa na ulti. Zwiększono prędkość pocisku do 1000 i gdy cel jest 'oznaczony' pasywką to następne odbicie ulti będzie priorytezowało bohaterów.

Opublikowano

@up kto Ci niby powiedział że Lux nie ma stuna ?

@top Cassio z Blue Buffem spamujesz skillami ile wlezie a jak nadaży się okazja stunujesz przeciwnika który stoi przed Tobą i walisz go wszystkim czym możesz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...