Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Mass Effect.

DesoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakładam temat o serii Mass Effect, jak widać nie ma go to pora by powstał.

Osobiście co mogę powiedzieć ?

Jestem fanem serii od pierwszej części, i za pierwszym razem jak grałem, to byłem no i w sumie nadal jestem wniebowzięty, bo jest to naprawdę godny uwagi tytuł od Bioware. A przy tworzeniu pierwszej części, widać pewne aspekty z Knights Of The Old Republic 1, robionej przez Bioware wcześniej.

Druga część tak zła nie była, ale też nie zasługuje na oceny typu 10 / 10 dlaczego ? Ma trochę wad które fani zauważyli jak np. Mniej elementów RPG, więcej strzelania. Ale za to kontynuacja ME1 jest genialna ! Zwłaszcza z dodatkami wprowadzającymi Kasumi, Lair Of The Shadow Broker oraz Arrival. Z czego to ostatnie to pomost fabularny między ME2 i ME3.

Natomiast trzecia część, jest dobra ale zakończenie pozostawia więcej pytań niż odpowiedzi, by nie spoilerować powiem krótko... Wszystko to co zrobiliśmy w ME1 i ME2, szlag trafia za przeproszeniem.

Jeśli temat jest źle zrobiony, to niech moderator da znać, poprawię.

Opublikowano

Ehh nie wiem czemu, ale ta gra jest fajna/ciekawa, ale nie ma tego czegoś w sobie. Trzecia część moim zdaniem nie była znakomita, ledwo dobra, a zakończenie to porażka. Bardziej podobały mi się poprzednie części, ale także nie miały tego czegoś w sobie.

Osobiście wolę bardziej klasyczne strzelanki, typu: Battlefield itp. Tyle ode mnie.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Z tym faktem się muszę zgodzić a dlaczego ?

Kiedy ME2 było recenzowane choćby w CDA, to zgarnęła ta część 10 / 10 co jest lekkim nie porozumieniem pod tym względem, że ME2 w pewnych aspektach jest gorsze od ME1. Ale tą recenzje jak i ME3 recenzje pisał Allor, a on jest wręcz fan boyem serii. Tu bym się kłócił z recenzentami co do oceny serii, pod tym względem że jest kilka baboli które obniżają ostateczną ocenę.

Opublikowano

Własnie po raz 3 ukończyłem ME 3 :), celowo przechodziłem trzyktotnie ME1 i ME2 pod kątem moich decyzji i widzę jak ważne jest np przeżycie Wrexa czy zachowanie gethów-heretyków. Najlepsza seria w jaką przyszło mi zagrac, tak w jednym słowie ;)

Opublikowano

No gdyby Wrex nie przeżył na Virmirze, to by wśród Krogan podczas ME3 była wielka wrzawa, po wyleczeniu genofagium zamiast na żniwiarzy, ruszyli by na Turian i Salarian. xD

A żeby było ciekawiej, jak urtaujesz radę w ME1, to w ME3 nie są skorzy do pomocy. A jak w ME2 będzie nowa rada, to ci już w ME3 będą skorzy do pomocy. Co się lekko kupy nie trzyma. xD

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ME3 ma kijowe zakończenie, tak samo było z portalem 2, nie wiadomo co i jak ale gdzieś Cię wywala, a nie jesteś świadomy czemu.

Ogólnie jest dobra, jak poprzednie 2 części, jednak bardziej im to wyszło na pc, na ps3 oraz xboxie sterowanie jest nie dopracowane.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

ME3 ma kijowe zakończenie, tak samo było z portalem 2, nie wiadomo co i jak ale gdzieś Cię wywala, a nie jesteś świadomy czemu.

Ogólnie jest dobra, jak poprzednie 2 części, jednak bardziej im to wyszło na pc, na ps3 oraz xboxie sterowanie jest nie dopracowane.

Pozwolę sobie odświeżyć. Jak dla mnie, port na konsolę jest lepszy od PC - ME mam na obie konsole więc mam porównanie, nie jest to czysty retard xboxowca :D. A co do zakończenia - polecam Excended Cut DLC, gdzie zakończenie nabiera więcej sensu, da się je strawić. Każdy by wolał, żeby Shepard, tudzież Shepardzica przeżył,ale jak dla mnie gra straciłaby na tym - tak samo, gdyby Leonidas przeżył w "300".

1355657225-U782590.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Krótko przed premierą mass effect 3 zacząłem przechodzić od początku najpierw pierwszą, potem drugą część, ponieważ w wywiadach można było usłyszeć , że nasze wybory będą miałby olbrzymi wpływ na dalszy ciąg gry... jak się później okazało ograniczyło się to do tego, że np. w pierwszej części oszczędziłeś jakiegoś człowieka to spotkałeś go w 3 odsłonie... Po zakończeniu gry poczułem się oszukany i miałem ochotę usunąć origin, jednak teraz po pewnym czasie muszę to przyznać, że jest to kawał świetnej sagi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...